Merhabalar,
Laverda Biçerdöver 138 yıllık tecrübe ile İtalya ' nın Bregenza şehrinde ki üretim fabrikalarında üretilmektedir.
Laverda Biçerdöverin en ayırt edici özelliği, çeltik gibi en ağır şartlarda en çok tercih edilen marka olmasından da anlaşılacağı üzere, ağır şartlarda üstün performans sergilemesidir.
Bunu Türkiye deki çeltik bölgeleri olan, Trakya, Gönen ve Bafra bölgelerinden anlayabilirsiniz. Tarlalar hasat zamanı genelde kıpkırmızıdır...
İtalya ' nın çeltik ülkesi olması sebebi ile İtalyan Laverda, çeltik şartlarında en üstün performansı gösterebilmektedir. Laverda mühendisleri en üstün performans için gereken gücü, özel imal edilen güçlü ve yüksek tasarruflu motorlardan sağlarlar. Güç kadar tasarrufta Laverda biçerdöverlerin en bariz özelliklerindendir.
Laverda ' nın bileşenlerinin %80 inden fazlası Galvanizden oluşur. Boşaltma borusu ve depoyu dolduran helezonlar aşınmaya karşı yüksek dirençli helezonlardan oluşur. Bu da makinanın iç aksamının, paslanmaya karşı dirençli ve ömrünün uzun olmasını sağlar.
Patentli bir teknoloji olan REV modülü ise dane kaybını en aza indirmek için tasarlanmış ve Laverdadan başka bir biçerdöverde göremeyeceğiniz bir tasarımdır.
MCS (Multi Crop Separator) olarak adlandırdığımız, Çoklu ürün ayırıcı, çift batör sistemini gerektiğinde tek batör haline getirerek çoklu üründe tek bir makina kolaylığı sağlar. Yani Çeltiğe giren bir makina kabinden yapılan bir ayarlama ile yalnızca bir kaç dakika sonra buğday da biçebilir. MCS teknolojini ilk kullanan yine Laverda olmuştur.
Batör üzerinde bulunan lamaların bağlantı noktaları hasata temas etmez. Bu da dane kalitelerini artırır.
PFR sistemi, biçerin boğazında yer alan parmaklıklarla boğazdan batöre gelecek ürünü eşit şekilde dağıtarak, boğazın tıkanmasını önler ve düzenli besleme ile ayırma işlemini daha verimli hale getirir.
Tablalarda, işin profesyoneli olarak bilinen Schummaher bıçak-kol şanjımanı kullanılmıştır.
Laverda da sarsak yükseklikleri rakiplerine göre daha yüksektir. Kranklar ise ahşaptır. Bu da olası arızalarda küçük müdahaleler ile arazide tamir imkanını sağlar.
Laverda Biçerdöverler ' in ağırlık merkezi, çeltik ataçmanın takılması ile çeltik tarlasında makinanın en verimli şekilde çalışmasını sağlar. Çeltik tarlasında Laverda kolay kolay batmaz, çalışmalar aksamaz.
Laverda biçerdöverlerin hasat öncesi ve sonu bakımları yapıldığı taktirde sürekli belirtilen bir şikayeti olmamıştır. Genelde kasnaklardan yaşanan problemler, çalışma sonrası basit bakım prensiplerine uyarak ortadan kaldırılabilir.
Senede iki yada üç defa kayış sipariş eden bir müşterimizden, bakımlarını yaptığı taktirde bu problemden kurtulacağını aktardıktan sonra kayış siparişi almadık.
Özetle, rakip markaların makinalarını kullanan dostlarımızdan aldığımız kıyaslarda, tane kaybı ve kalitesinin yüksekliği, yakıt tasarrufu, güç, performans ve işlevsellik yönünden övgüler almaktayız.
Buna zaten bir biçerden beklenen neredeyse tüm özellikler diyebiliriz.
Saygılarımla
Laverda Biçerdöver 138 yıllık tecrübe ile İtalya ' nın Bregenza şehrinde ki üretim fabrikalarında üretilmektedir.
Laverda Biçerdöverin en ayırt edici özelliği, çeltik gibi en ağır şartlarda en çok tercih edilen marka olmasından da anlaşılacağı üzere, ağır şartlarda üstün performans sergilemesidir.
Bunu Türkiye deki çeltik bölgeleri olan, Trakya, Gönen ve Bafra bölgelerinden anlayabilirsiniz. Tarlalar hasat zamanı genelde kıpkırmızıdır...
İtalya ' nın çeltik ülkesi olması sebebi ile İtalyan Laverda, çeltik şartlarında en üstün performansı gösterebilmektedir. Laverda mühendisleri en üstün performans için gereken gücü, özel imal edilen güçlü ve yüksek tasarruflu motorlardan sağlarlar. Güç kadar tasarrufta Laverda biçerdöverlerin en bariz özelliklerindendir.
Laverda ' nın bileşenlerinin %80 inden fazlası Galvanizden oluşur. Boşaltma borusu ve depoyu dolduran helezonlar aşınmaya karşı yüksek dirençli helezonlardan oluşur. Bu da makinanın iç aksamının, paslanmaya karşı dirençli ve ömrünün uzun olmasını sağlar.
Patentli bir teknoloji olan REV modülü ise dane kaybını en aza indirmek için tasarlanmış ve Laverdadan başka bir biçerdöverde göremeyeceğiniz bir tasarımdır.
MCS (Multi Crop Separator) olarak adlandırdığımız, Çoklu ürün ayırıcı, çift batör sistemini gerektiğinde tek batör haline getirerek çoklu üründe tek bir makina kolaylığı sağlar. Yani Çeltiğe giren bir makina kabinden yapılan bir ayarlama ile yalnızca bir kaç dakika sonra buğday da biçebilir. MCS teknolojini ilk kullanan yine Laverda olmuştur.
Batör üzerinde bulunan lamaların bağlantı noktaları hasata temas etmez. Bu da dane kalitelerini artırır.
PFR sistemi, biçerin boğazında yer alan parmaklıklarla boğazdan batöre gelecek ürünü eşit şekilde dağıtarak, boğazın tıkanmasını önler ve düzenli besleme ile ayırma işlemini daha verimli hale getirir.
Tablalarda, işin profesyoneli olarak bilinen Schummaher bıçak-kol şanjımanı kullanılmıştır.
Laverda da sarsak yükseklikleri rakiplerine göre daha yüksektir. Kranklar ise ahşaptır. Bu da olası arızalarda küçük müdahaleler ile arazide tamir imkanını sağlar.
Laverda Biçerdöverler ' in ağırlık merkezi, çeltik ataçmanın takılması ile çeltik tarlasında makinanın en verimli şekilde çalışmasını sağlar. Çeltik tarlasında Laverda kolay kolay batmaz, çalışmalar aksamaz.
Laverda biçerdöverlerin hasat öncesi ve sonu bakımları yapıldığı taktirde sürekli belirtilen bir şikayeti olmamıştır. Genelde kasnaklardan yaşanan problemler, çalışma sonrası basit bakım prensiplerine uyarak ortadan kaldırılabilir.
Senede iki yada üç defa kayış sipariş eden bir müşterimizden, bakımlarını yaptığı taktirde bu problemden kurtulacağını aktardıktan sonra kayış siparişi almadık.
Özetle, rakip markaların makinalarını kullanan dostlarımızdan aldığımız kıyaslarda, tane kaybı ve kalitesinin yüksekliği, yakıt tasarrufu, güç, performans ve işlevsellik yönünden övgüler almaktayız.
Buna zaten bir biçerden beklenen neredeyse tüm özellikler diyebiliriz.
Saygılarımla