Lastik Arasını Genişletme

Lastik genisletme bence tutunmada faydalı yani aynı yükün uzaklastikca baskisinin artacagi kuralı ama traktörden iletilen güctede bi düşüs olabilir lastikler acilmalı mı derseniz bence her traktörün dış diş genişliği 220 den aşagı olmamalı hem taklayı engeller hemde geniş makinelerde dalmayı engeller

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eniştem 60-66 yı genişletti 1 yıl sonra çekiş düşüklüğü olduğunu söyleyerek tekrar orjinaline çevirdi.Benim deneyimim yok.

yere tutunan alan ve yere uygulanan agırlık degısmedıgı surece degısmemesı lazım ;) ayrıca traktorun dıngıl genıslıgı zaten sabıt sadece jantları cevırebılıyorsun

tekerlerın dişlerinin yönü degısırse iş degısebılır

Biçerdöverin ön tekerleklerini açtık. Şimdi rampalarda yere tutunma kabiliyeti arttı. Eskiden daha kolay patinaja düşerdi. Traktördede benzer şekilde, aks mesafesi ve dingili geniş olan traktör daha iyi çeker. Kısa traktör çekmez çabuk patinaja düşer.

Arkadaşlar arka jantları ters çevirip taksak cekiş düşermi bayılma olur mu
Ben John Deere 5403 un arka jantlarini ters çevirdim sagdakini sola soldakini sağa taktım on lastikleri ise cemberleri sokerek içe aldım önceden çift sürerken on ve arka açıklık farklı olduğundan arka tekerin yarısı içerde yarısı dışarda gidiyordu ister istemez sıradan çıkıp çiğ toprak bırakıyordu şimdi mesafeler eşit olduğundan sorun çözüldü çekiş konusuna gelince zarar olmadı hatta aksine traktorun cekisi arttı

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Traktörün yere tutunması artıyor, patinaj düşmekte yararlı olduğunu düşünüyorum iz genişliği arttırmanın

yapılacak iş yoktu yağmur yağarken elemanla değiştirdim garajda. kullanım kılavuzuna bakarak yani direk sağ tekeri sola takma gibisinden birşey yapmadım göbek jant ile dış çemberin arasıyla oynadık tam hatırlamıyorum ama 20 cm iz genişliği değişti traktörün ciddi şekilde görüntüsü farklılaştı

Eniştem 60-66 yı genişletti 1 yıl sonra çekiş düşüklüğü olduğunu söyleyerek tekrar orjinaline çevirdi.Benim deneyimim yok.
Önleri de genişletmediyse özellikle pullukta daha kötü olmuştur. Arkaları dokunmayıp sadece önleri genişletseydi faydasını görürdü.
80-90 hp ye kadar arka genislikleri arttirmaya gerek olmadigini düşünüyorum. Önlerin dış genişliğini arka dış genişliğine eşitlemenin daha faydali oldugu fikrindeyim.
Eğimli arazide İse hem arka, hem ön genisletme hem cekis, hem de güvenlik icin faydali olur.