Laboratuvarda Et Üretildi

Kanada'da 2 profesör insan nakilleri için doku üretim tekniğiyle, tüketimlik et ve ayrıca yağ üretti. Tavuk, sığır ve diğer hayvanların etini üretebileceklerini belirttiler.

Yapılışı:
-Doku kültüründen üretilmiş A4 kağıdı inceliğindeki dokular önce biraz büyütülüyor.
-Biraz sonraki adımda dokuların birbirine yapışıp bütün bir et oluşması için konsantre ekleniyor.
-Daha sonra ince kas ve yağ hücreleri istifleniyor. Doku kültüründen ayrılan hücreler haliyle ölmeye başlıyor fakat, hücreler ölmeden önce dokular birbirine doğal olarak yapışıyor.

Prof. Dr. Selvaganapathy ve Prof. Alireza Shahin-Shamsabadi bu eti de yediler.

Prof. Dr Selvaganapathy; son 5-6 yılda bu şekilde çeşitli şirketlerin bunu araştırdığını ama ilk defa doku ve yağı bir arada ilk kendilerinin üretebildiklerini, o şirketlerin tüketimlik bir ürün elde edemedilerini çünkü ete tadını veren yağ olduğunu belirtti. "Onlar sadece doku üretebildikleri için sağlık sektörüne çalışıyorlar. Bu gelişme sayesinde artık tarım alanları üzerindeki yük kalkacak, daha az su ve daha çok insan tüketimi için bitkiler ekilecek "diye konuştu.

1611471468247.png
 
Son düzenleme:

Benzer Konular