Kuzumu alacaksınız toklumu alacaksınız ?
Kurbanda Kırıkkale'de küçükbaş gider mi ?
Biz Ankara'da 3 sene üst üste 200 koç götürdük ortalama 55kg gelirlerdi.
1 sene 6 bin zarar ettik 1 sene 10 bin en son 20 bin zarar ettik ve çadıra tövbe ettik.Çadıra götürmeyip kapıda satacaksanız kurban bereketlidir.
Ben mesela çadırda satmaya dayanamıyorum.Benim 2 ay gözüm gibi baktığım hayvanın sırtını bi sıkıyor adam kuzu acısından kendini yere atıyor.Adamı dövsen mi kovsan mı düşünüyosun.Sonra o hayvan satılmadığı için tekrar çiftliğe getiriyosun 1 ayda aldığı kiloyu 1 haftada vermiş oluyor.
Keçi kokar kuzu kokmaz.Kuzu etine alışan dana etini sevmez.Birde küçük baş etine kokuyor diyen giller var bende onlara karşı pek dostane tavır sergilemiyorum
Keçi kokar kuzu kokmaz.Kuzu etine alışan dana etini sevmez.
Birde küçük baş etine kokuyor diyen giller var bende onlara karşı pek dostane tavır sergilemiyorum
koyunlara kesime yakın buğday verirseniz ette ağır bir yağ kokusu. arpa verirseniz daha az olur. aslında kaliteli küçük baş eti için son dönem yulaf ideal oluyor ette yağ kokusu çok daha düşük oluyor.Et kokmuyor aslında da beslenme ve barinakdan dolayı ette koku oluyor ... Sürekli kapali tutulan hayvanın eti kokuyor bana da
Sürekli kapalı tutulan hayvan yağlanıyor yağa alışık olmayan içinde koku olurEt kokmuyor aslında da beslenme ve barinakdan dolayı ette koku oluyor ... Sürekli kapali tutulan hayvanın eti kokuyor bana da
Çok yulaf yaramaz besi hayvanina hocamkoyunlara kesime yakın buğday verirseniz ette ağır bir yağ kokusu. arpa verirseniz daha az olur. aslında kaliteli küçük baş eti için son dönem yulaf ideal oluyor ette yağ kokusu çok daha düşük oluyor.
tek çeşit tahıl ve hareketsizlik demek daha doğru olur. yulaf daha hafif kalıyor hiç birini fazla dayamak doğru değil aslında.Çok yulaf yaramaz besi hayvanina hocam