PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kurban Bayramı’na Yaklaşırken: Fiyatlar ve Kesim Ücretleri
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1462163" data-attributes="member: 4"><p>[ATTACH=full]81025[/ATTACH]</p><p></p><p>Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatlarını açıkladı. Toplantı sonucunda belirlenen fiyatlara göre <strong>tosun canlı kilogram fiyatı 280 TL</strong>, <strong>damızlık vasfını kaybetmiş düve 270 TL</strong>, <strong>damızlık vasfını kaybetmiş inek 250 TL</strong>, <strong>dişi koyun 250 TL</strong>, ve <strong>erkek koyun ise 280 TL</strong>’den satılacak. Ayrıca kesim ücretleri ve diğer detaylar da açıklandı. Kombinalardaki kesim ücretleri ise <strong>büyükbaş için 5 bin TL</strong>, <strong>küçükbaş için bin 500 TL</strong>, <strong>söküm ücreti 3 bin TL</strong>, <strong>Paylama ücreti 2 bin TL</strong>, ve <strong>et çekim ücreti ise 15 TL</strong> olarak belirlenmiştir.</p><p></p><p></p><p>Kurban Bayramı öncesi hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususları vurgulayan Karakaya, “Hemşerilerimiz Sivas Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler. Hayvan kesimlerini ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalı. Et çekiminde ise ilimizde bu sene daha sıkı tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımız et çekimlerini, Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil, hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda yaptırmalarını önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1462163, member: 4"] [ATTACH type="full"]81025[/ATTACH] Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hayrullah Karakaya, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde kurban kesimi ve fiyatlarını açıkladı. Toplantı sonucunda belirlenen fiyatlara göre [B]tosun canlı kilogram fiyatı 280 TL[/B], [B]damızlık vasfını kaybetmiş düve 270 TL[/B], [B]damızlık vasfını kaybetmiş inek 250 TL[/B], [B]dişi koyun 250 TL[/B], ve [B]erkek koyun ise 280 TL[/B]’den satılacak. Ayrıca kesim ücretleri ve diğer detaylar da açıklandı. Kombinalardaki kesim ücretleri ise [B]büyükbaş için 5 bin TL[/B], [B]küçükbaş için bin 500 TL[/B], [B]söküm ücreti 3 bin TL[/B], [B]Paylama ücreti 2 bin TL[/B], ve [B]et çekim ücreti ise 15 TL[/B] olarak belirlenmiştir. Kurban Bayramı öncesi hayvan alırken dikkat edilmesi gereken hususları vurgulayan Karakaya, “Hemşerilerimiz Sivas Belediyesi ve İlçe Belediyelerimiz tarafından kurulan kurban pazarlarından veya besi çiftliklerinden gönül rahatlığıyla kurbanlıklarını alabilirler. Hayvan kesimlerini ise Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan ruhsat alınmış mezbaha ve kombinalar veya Belediyelerimizce belirlenen geçici kesim yerleri ile besi çiftliklerini tercih edebilirler. Hemşerilerimizden küpesi olmayan hayvanları almamalarını konusunda dikkatli olmalarını özellikle rica ediyorum. Veteriner Sağlık Raporu olmayan, çok zayıf olan, gebe veya yeni doğum yapmış olan, yüksek ateşi olan, çok genç ve etleri olgunlaşmamış olan, bakışları ve dış görünümü canlı olmayan, salya akıntısı bulunan, uzuvları eksik olan hayvanlar satın alınmamalı. Et çekiminde ise ilimizde bu sene daha sıkı tedbirler alınacaktır. Vatandaşlarımız et çekimlerini, Kurban Bayramı’nda ortaya çıkan seyyar olarak tabir ettiğimiz kişilere değil, hijyen kurallarına her zaman itina gösteren kasaplarda yaptırmalarını önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Kurban Bayramı’na Yaklaşırken: Fiyatlar ve Kesim Ücretleri
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt