Resmi gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararı ile kuraklık sebebiyle zarar gören çiftçilerimize verim kaybına göre dekara 30-100 TL arasında destek ödemesi yapılacaktır.
3. Maddenin d bendinde ve 4. Maddenin son paragrafında yazıyorKararda "TARSİM yaptırmış olmak" şartı göremedim ama TARSİM şartı var mı acaba?
TARSİM ile alakası ne hocam,bu Tarsimden bağımsız destek değil mi?Kararda "TARSİM yaptırmış olmak" şartı göremedim ama TARSİM şartı var mı acaba?
Kararda "TARSİM yaptırmış olmak" şartı göremedim ama TARSİM şartı var mı acaba?
3. Maddenin d bendinde ve 4. Maddenin son paragrafında yazıyor
Kuraklık tespiti yapıldı mı yerinde ?
Kararı okuyunca bende öyle anladım, TARSİM'den bağımsız ÇKS'ne kayıtlı olanların tümüne...TARSİM ile alakası ne hocam,bu Tarsimden bağımsız destek değil mi?
Aynen, TARSİM'den ve diğer kuruluşlardan alınan verilere göre kuraklık oranları belirlenecek.TARSİM'in açıklamasını yapıyor o madde.
Kuraklık tespit edilen bölgelerde Ç.K.S'de verilen tarlalar için tüm çiftçilere yapılacak.
TARSİM le alakası kuraklık oranı ile ilgili olması lazım.İlçe Tarımdan teyit ettim "Tarsimle alakası yok kuru tarım beyanı yapan kuraklık başvurusu yapıp keşif yapılan yerleri kapsıyor" dedi
Tam bizim kuraklık başkan bu işte sizin köye yüzde kaç vrrdilerdi bizim oraya da pek gelen olmamıştı ama dur bakalım kaç verdilerTARSİM le alakası kuraklık oranı ile ilgili olması lazım.
Resmi bir açıklama yok henüz bildiğim kadarıyla.Tarsim kuraklık var bir kısmında.Kaman da falan belirlemisler oranları ama bizim bölge için birşey yok daha.Beklemedeyiz bakalım.Tam bizim kuraklık başkan bu işte sizin köye yüzde kaç vrrdilerdi bizim oraya da pek gelen olmamıştı ama dur bakalım kaç verdiler
Nerden öğreneceğizBizde,
arpa yüzde 70
buğday yüzde 50
yulaf yüzde 40 belirlenmiş
İlçe tarımdan abiNerden öğreneceğiz
Abi Arpa ve buğday sulu da olsa kuraklık kapsamında ama % kaç belirlenmiştir bilemem .Çks'de sulu kategorisinde olan yerler,kuraklık nedeni ile kuruyan dere yataklarından su alamamış ve kuraklığın etkilerine doğrudan maruz kalmışsa,
Nasıl "burası sulu"destek istemez yada,,
"Düşük oran yazalım" denilebilir.
Bende bu durumdan etkilenip,hiç ürün alamadığım yaklaşık 250 dekar yer var.
"Sulu vasfında "nitelendirip geçistireceklerse ,Bu destek ben ve benim durumumda olanların nezdinde tabiki,hava civa....