Bız yaylı olanı kullanıyoruz bunun hakkında fikrim yokVay arkadaş kocaman forumda cvp cikmadi
7li yi zar zor götürüyor benim traktör ikileme için kullanılacak kaz ayagi bunuda biri satıyor köyde alsam mi diye dusunuyorumİşk defa gördüm böyle bir külfatörü ama size yatık yaylı tavsiye edebilirim dik yaylıda yay kırılıyor kullanan akrabalarım var yatık yaylı kullanıyoruz bunu da yeni yaptırdık eğer 70-80 beygir bir traktörünüz varsa 11 bacak külfatör tavsiye edebilirim Ekli dosyayı görüntüle 24842Ekli dosyayı görüntüle 24841
Taşlı tarlamız yok buda aysan tarzı hoşuma gitti forumda kullanan vardır dedim de kimse yokSizin oralar taşsız ise yaylıya gerek yok bence bizim oralar taşlı olduğu için yaylı aldık yoksa yaysız vardı ama sürekli bıçak vidalarını kırıyordu
Hocam pulluktan sonra ikilemek kesek parçalamak için kullanilacakNe için kullanacaksınız
Gündüz fırsatım olursa çekip atayım hocam s bacaklı ama kazayağı tadında [emoji1]Çok değişik bir alet.Tiller desem değil, hafif yaylı kültüvatör (aysan) hiç değil.
Gündüz çekilmiş resimler konulursa ; şekli ve çalışma mekanizması daha iyi anlaşılabilir.
Sifir alırsam illaki merdane olur ama ikinci el alacağım.sonra kendim yaparım ben ona merdane.bu alette aşağı yukarı aynı 70 cm civarı yükseklik varBizim kullandığımız 7 li 9 lu 11 li tarzı alete benziyor yerden yüksekliğide tahmini 70 cm yaylısını hiç görmemiştim alırsan arkasında merdane tarzı kesek kırıcılı olanını al
Bizde 9 lu çok az genelde 7 li 480 ler için.Biz kesekleri dağıtmak için yaylı külfatör ü kullanıyoruz ek olarak arkaya merdane olursa çok iyi olur [emoji106] bizim orada türkfiat 480 9 lu yaylı 11 li yaysız çekiyor.
Çok eğimli arazi yok genel olarak düz taş catlasın 100/3 falan egimTarlalar çok mu eğimli zaten pullukla işlenmiş yerde kullanacaksınız toprak yumşaktır bir sorun olmaz bence biraz geniş olursa hem yakıttanda düşer.
Nasip bakalım fırsat bulursam havalarda iyi giderse deneyeceğimO zaman 9 yaylı yada 11 bacak yaysız alın bir sorun olmaz varsa yakınlarda bir deneyin hoşumuza giderse en idealı o. Bizim tarlaların coğu eğimli o yüzden Servet 80 lüks e 11 bacak aldık 280 iş genişliği çekişte sorun olmuyor imkan olsa 13 bacak alırdım zaten iştenmiş toprakta kesekleri dağıtmak için kullanıyoruz fazla zorlamıyor traktörü. Bir sebep te bahce sürümü yapıyoruz bu genişlik iyi geldi fazlasında aralara girmekte zorlanıyoruz.