Küçük Çiftçinin Düşmanı Kesek, Tavsiye

Merhaba arkadaşlar kesek küçük çiftçi için büyük bir problem. Zaman zaman tavsız sürümden dolayı kesek oluşsa da bazı tarlalar yapısından dolayı her zaman kesek oluyor.

Yenilerin fiyatları çok pahalı bizim kültivatör arkasında tırmık var bunu söküp kesekleri kırması için merdane takalım diyoruz ama bir çok merdane çeşidi var sizce hangisi en verimli olur? Hazır bulamazsak bir demirci ustasına yaptırmayı düşünüyoruz

Traktör 4 çeker 55 beygir sizce hangisi uygun olur yorumlarınızı bekliyorum

Elimizdeki kültivatörün fotoğrafı tırmıklı ve 9 lu kültivatör

bizimolan.jpg
Yaptırmayı düşündüklerimizden 1 numaralı olanı ağır tıp tek sıralı
tekli ağır.png

Yaptırmayı düşündüklerimizden 2 numaralı olanı hafif tıp tek sıralı
tekli hafif.png
Yaptırmayı düşündüklerimizden 3 numaralı olanı hafif tıp iki sıralı
çift sıra hafif.png

Güzel bir konu benimde müzdarip olduğum bir alan! Bir miktar araştırma yaptım ağır tip merdane tavlı arazide çamur tutma seviyesi yükseldiğinde kullanışlı sayılmıyor ancak kuru keseklerde bayağı başarılı 2.ci paylaştığınız tavsız arazilerde başarılı hafif tip içi boş ancak kesek parçalamada istediğin performansı alamayabilirsin yinede etkili! 3.cü tip çift merdane içiboş içidolu diye tasarlanmış 2 adet buda traktörünüze ekstra güç isteği doğuracağından sizin için uygun olmaya bilir bende 100bg e kadar çift çeker traktör var ben 3cü tip ten yaptırmayı düşünüyorum! Tarlada işlem yaptığınız süre çok önemli işlem süresinde tav varmı yokmu toprağın men miktarına göre seçim yapmalısınız! Artı traktörünüze uygun seviyedeki ekipmanla çalışmalısınız👍🏻 Bizim yöremizdede düz demir boru tapan kullanırlar kesekler için yeterince etkili değil alet güzel ve kullanıma uyan bir ekipman bol kazançlar...

Güzel bir konu benimde müzdarip olduğum bir alan! Bir miktar araştırma yaptım ağır tip merdane tavlı arazide çamur tutma seviyesi yükseldiğinde kullanışlı sayılmıyor ancak kuru keseklerde bayağı başarılı 2.ci paylaştığınız tavsız arazilerde başarılı hafif tip içi boş ancak kesek parçalamada istediğin performansı alamayabilirsin yinede etkili! 3.cü tip çift merdane içiboş içidolu diye tasarlanmış 2 adet buda traktörünüze ekstra güç isteği doğuracağından sizin için uygun olmaya bilir bende 100bg e kadar çift çeker traktör var ben 3cü tip ten yaptırmayı düşünüyorum! Tarlada işlem yaptığınız süre çok önemli işlem süresinde tav varmı yokmu toprağın men miktarına göre seçim yapmalısınız! Artı traktörünüze uygun seviyedeki ekipmanla çalışmalısınız👍🏻 Bizim yöremizdede düz demir boru tapan kullanırlar kesekler için yeterince etkili değil alet güzel ve kullanıma uyan bir ekipman bol kazançlar...
Ben de bizim traktörün gücünden dolayı 1 ya da 2 arasında kalmıştım teşekkürler cevabınız için

Ben de bizim traktörün gücünden dolayı 1 ya da 2 arasında kalmıştım teşekkürler cevabınız için
Bu arada geçen 2ci tipi bir alet satan dükkanda gördüm 2bin dedi pazarlıkla 1500 e düştü bilgin olsun ben birde sanayiden fiyat alıp öyle yaptırmayı düşünüyorum çift sıra yaptırıcam tahmini 2.5-3 arası olur benim 13lü kültivatöre birde 11 liye tekli yaptırıcam yaptırırsam atarım buraya resim fiyat👍🏻

• Beğen
Tepkiler: wolfclub
Hocam merhaba. Güneydoğu bölgesinde tapan kullanılıyor sıklıkla normal hidroliğe takılan onun arkasına silindir takılıp son işlem yapılsa nasıl olur acaba?
Bende sizin gibi kesekden şikayetçiyim.Arkadaki tapan iş görmüyor ağır olmasına rağmen

• Beğen
Tepkiler: drtek
Hocam merhaba. Güneydoğu bölgesinde tapan kullanılıyor sıklıkla normal hidroliğe takılan onun arkasına silindir takılıp son işlem yapılsa nasıl olur acaba?
Bende sizin gibi kesekden şikayetçiyim.Arkadaki tapan iş görmüyor ağır olmasına rağmen
Bende güneydoğu bölgesindenim evet bölgemizde tapan kullanılmakta ancak etkisi çok küçük! Toprak tavsızken ağır tip dişli merdane kesek parçalamada kültivatör arkasında bayağı başarılı bunu çok kez konya bölgesinde canlı gördüm! Bu yaz hasat sonrası bir ustamızla tasarlayıp yapmayı planlıyoruz kısmet olursa tabi boyutlara göre hazır satılanda var! Benim kafamda özel bir tasarım var eğer becerip fayda sağlarsak mutlaka burdan paylaşıcam👍🏻 Kesekler için bizim klasik tapanlar fazlasıyla yetersiz bir çözüm ancak sürüm en iyi dönemde yapılıp yağmurla yumuşarsa tapan iş görür kurak mevsişmde etkisiz eleman...

• Beğen
Tepkiler: ziyaretci39
selamlar,
kesek her çiftçinin derdi,
en kesin çözüm rötovatör,

eğer olmazsa,
ince dişli kültivatör ve arkasında toprağı inceltecek,merdane,kesek,kırıcı,ne bulursanız arkaya bağlayın,
toprak nemli ise,
traktör ezdikçe sıkıştırıp,
iyice zor bir hale sokar,
çok kuruda ise yine sert kesenler çıkar,
toprağı tavında sürün,
bu işe en kesin çözüm.

Çizelin ardındaki boru tip kesek kırıcı merdane diğerlerinden daha üstün fakat yeri geliyor oda kesekleri bitiremiyor bu yüzden rotavatör şart oluyor rotavatörde kesek kalmaz ama ağır yerlerde traktörüde zorluyor

Buğday çifti için genelde 9" - 10" pullukla 15 cm derinliğinde sürüm yaparız, ardından 28 cm aralı tırmık kullanırız veyahut disk tiller çekerek toprağı inceltiriz.
Anız yerinde derin bozma sürümün ardından Kalın S bacak kaz ayağı kullanırız , ilk bahar işlemlerinde tiller çekerek fazla kesekli yapı oluşması önlenir.
Kara toprakta kuru sürüm yapılmışsa ağır tip diskaro ile kesekler inceltilir veya rotovatör kullanmak gerekir.
Elinizdeki kültivatör üçgen ayaklı, kara toprak tarlada fazla kesek çıkarır , düz ayaklı tiller daha kullanışlı olur.
İkinci mahsul ekimlerde toprağın fazla havalanması istenmez, 10 cm derinlikte vanvey, disk tiller gibi ekipmanla tohum yatağı hazırlanabilir.

Fotoğraflar çok açıklayıcı teşekkürler. Rotovatör bu iş için kesin çözüm fakat pahalı komşularda var bazen istiyoruz kullanıyoruz ama her zaman da istenmiyor. Bu yüzden sizinde kullanmakta olduğunuz ürünü bizim kültivatörün arkasına taktıracağız faydası olur herhalde.

Fotoğraflar çok açıklayıcı teşekkürler. Rotovatör bu iş için kesin çözüm fakat pahalı komşularda var bazen istiyoruz kullanıyoruz ama her zaman da istenmiyor. Bu yüzden sizinde kullanmakta olduğunuz ürünü bizim kültivatörün arkasına taktıracağız faydası olur herhalde.
Haklısınız rotavatör maddi imkan meselesi imkanınız neyi elveriyorsa onu yapın

• Beğen
Tepkiler: wolfclub