PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Traktörler
Kubota
Fotoğraflar (Alıntılar)
Kubota m9540 Klima Fan motoru ve Petegi hk.
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="ceya023" data-source="post: 1440970" data-attributes="member: 2401"><p>Eger bu durum varsa o traktörün pompa ayarı tam değildir. Çünkü pompası kapalı olan traktörler çok yakıp harareti yükseltiyor ve çekmiyor bazı sıfır traktörlerde bu durum oluyor servis küçük bir ayar yapıyor. Pompaları hassastır bilmeyen bir usta iyice berbat eder en saglıklısı sökülüp işin ehli bir pompacıda ayarlatılmasıdır. servisler bilmeden dokununca maalesef ayar tutturamıyorlar. 2. husus hassasiyet !</p><p></p><p>Siz bir gün çalışma ile bu yorumu getirmişsiniz biz 11 sene kullandık , simdi 9540 hilo ile devam ediyoruz ancak bu traktörün çekişinden memunuz bizde nh,fiat,erkunt,jd v.s. kullandık dediğiniz manada bir çekiş düşüklüğü görmedik. 5li14lü atıyoruz çekiyor kumsalda degil yerimiz , kazayagında muadil bir cok marka ile denedik hiç biri yetişemedi siz kazayagında nasıl böyle bir performans aldınız anlamadım, pullukta hafifliği kuruda etki eder ama kazayagında mibzerde hiç bir sıkıntı olmaz . Sonuna kadar salıp gaza bastıkca 25-26 gaza kadar güzel gaz yiyip hızlanır kazayagında.. siz bunu 14 gaz da kullanmaya kaltıysanız bişey diyemem. Zıplama da olmaz ,kabin takozlarına ve lastik havalarına bakmak gerekir,takozlar sıkılı degilse kabin sallar. Ama 4700kg lık traktörlerdeki kadar oturaklı hissettirmez ancak onlardaki hantallıkta olmaz kalkıslarda, yakıtıda olmaz onlar kadar. Kullanıcı alışkanlıklarına ters bir traktör alışmak lazım..</p><p></p><p>108s ile mf5 serisi arasındaki fiyat farkı malumunuz tam 2 katı hatta fazlası elbette mf 5s serisi yarı otomatik harika bir seri. Mukayese edilecek bir traktör ve segment değil.</p><p></p><p>Sağlamlıgına gelince aynı motor 130hp ye kadar yukseltiliyor sadece yakıt sistemi teknolojisi ile aynı sanzıman 115hp dede kullanılıyor yani bu dayanımda enaz.. yagını suyunu düzgün koyan hiç bir kubota da ben arıza duymadım.. Ancak sanzıman yagı bozulur degişmezseniz motor yagını farklı yaglar kullanırsanız traktöre bakmazsanız hepsi arıza yapabilir önemli olan kronik arızasının olmaması mesela 108s dünyada 20 senedir belki aynı şekilde satılıyor 20 sene evvelki teknoloji dikkat ederseniz , daha kronik bir arızasını duymadık. Bunun sanzıman yagı cok önemli çünkü herseyi sanzıman yagı ile çalışıyor ona ragmen sıkıntı sayısı yok , cogu bölgede kimse servisliğini almıyor bayiler kendileri servis açmak zorunda kalıyor.</p><p></p><p>Kaliteden anlıyorsanız elektrik tessisatı denso markadır, ön dingiline bakın kaliteyi görürsünüz , çok övdügünüz markaların cogu hint malı dandik ön dingiller kullanıyor., klimasından pompasına kadar kalitedir sorun cıkarmaz, mazot seçmez yag doldursan yakar, Dökümler çogu markada çok kalitesiz , bunlara nazaran kubota kalitelidir Fiyatına göre ben degerlendiriyorum, özelliklerini saymıyorum bile.. daha frene basınca otomatik 4x4 e geçmeyen traktörler var..</p><p></p><p>Erkunt servet 80 inimiz vardı , sıfır patınaj dı hassasiyeti süperdi ama rampa gördümü dizleri kırılırdı. tarlada herseyi çekerdi ama 3-4km/h ile fazlası için güçü yoktu, agır agır iş yapacaksanız çekişi süperdi zf sanzımanla otururdu tarlaya..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ceya023, post: 1440970, member: 2401"] Eger bu durum varsa o traktörün pompa ayarı tam değildir. Çünkü pompası kapalı olan traktörler çok yakıp harareti yükseltiyor ve çekmiyor bazı sıfır traktörlerde bu durum oluyor servis küçük bir ayar yapıyor. Pompaları hassastır bilmeyen bir usta iyice berbat eder en saglıklısı sökülüp işin ehli bir pompacıda ayarlatılmasıdır. servisler bilmeden dokununca maalesef ayar tutturamıyorlar. 2. husus hassasiyet ! Siz bir gün çalışma ile bu yorumu getirmişsiniz biz 11 sene kullandık , simdi 9540 hilo ile devam ediyoruz ancak bu traktörün çekişinden memunuz bizde nh,fiat,erkunt,jd v.s. kullandık dediğiniz manada bir çekiş düşüklüğü görmedik. 5li14lü atıyoruz çekiyor kumsalda degil yerimiz , kazayagında muadil bir cok marka ile denedik hiç biri yetişemedi siz kazayagında nasıl böyle bir performans aldınız anlamadım, pullukta hafifliği kuruda etki eder ama kazayagında mibzerde hiç bir sıkıntı olmaz . Sonuna kadar salıp gaza bastıkca 25-26 gaza kadar güzel gaz yiyip hızlanır kazayagında.. siz bunu 14 gaz da kullanmaya kaltıysanız bişey diyemem. Zıplama da olmaz ,kabin takozlarına ve lastik havalarına bakmak gerekir,takozlar sıkılı degilse kabin sallar. Ama 4700kg lık traktörlerdeki kadar oturaklı hissettirmez ancak onlardaki hantallıkta olmaz kalkıslarda, yakıtıda olmaz onlar kadar. Kullanıcı alışkanlıklarına ters bir traktör alışmak lazım.. 108s ile mf5 serisi arasındaki fiyat farkı malumunuz tam 2 katı hatta fazlası elbette mf 5s serisi yarı otomatik harika bir seri. Mukayese edilecek bir traktör ve segment değil. Sağlamlıgına gelince aynı motor 130hp ye kadar yukseltiliyor sadece yakıt sistemi teknolojisi ile aynı sanzıman 115hp dede kullanılıyor yani bu dayanımda enaz.. yagını suyunu düzgün koyan hiç bir kubota da ben arıza duymadım.. Ancak sanzıman yagı bozulur degişmezseniz motor yagını farklı yaglar kullanırsanız traktöre bakmazsanız hepsi arıza yapabilir önemli olan kronik arızasının olmaması mesela 108s dünyada 20 senedir belki aynı şekilde satılıyor 20 sene evvelki teknoloji dikkat ederseniz , daha kronik bir arızasını duymadık. Bunun sanzıman yagı cok önemli çünkü herseyi sanzıman yagı ile çalışıyor ona ragmen sıkıntı sayısı yok , cogu bölgede kimse servisliğini almıyor bayiler kendileri servis açmak zorunda kalıyor. Kaliteden anlıyorsanız elektrik tessisatı denso markadır, ön dingiline bakın kaliteyi görürsünüz , çok övdügünüz markaların cogu hint malı dandik ön dingiller kullanıyor., klimasından pompasına kadar kalitedir sorun cıkarmaz, mazot seçmez yag doldursan yakar, Dökümler çogu markada çok kalitesiz , bunlara nazaran kubota kalitelidir Fiyatına göre ben degerlendiriyorum, özelliklerini saymıyorum bile.. daha frene basınca otomatik 4x4 e geçmeyen traktörler var.. Erkunt servet 80 inimiz vardı , sıfır patınaj dı hassasiyeti süperdi ama rampa gördümü dizleri kırılırdı. tarlada herseyi çekerdi ama 3-4km/h ile fazlası için güçü yoktu, agır agır iş yapacaksanız çekişi süperdi zf sanzımanla otururdu tarlaya.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Traktörler
Kubota
Fotoğraflar (Alıntılar)
Kubota m9540 Klima Fan motoru ve Petegi hk.
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt