Kredi kefili ile ilgili önemli soru

25.05.2016
3,693
3,488
27
Niğde

Selamün aleyküm. Bizim komşu bir adamın kredisine kefil olmuş ama normal kefil olarak gözükmüyor, ipotekli taşınmaz maliki olarak geçiyor. Bununla beraber 6 tane daha kefil var. 2 kişi ipotekli taşınmaz maliki olarak geçiyor. Geriye kalan 5 kişi normal kefil yazıyor Adam borcunu ödememiş belediyeye kağıt gelmiş. Komşumuz diyor ki ben bankaya gidip imza filan atmadım diyor. 7 sene önce bu adam gelmiş komşumuza demiş ki tarlayı bana ver bankadan kredi alayım demiş. İlgili kişi 7 senedir bu krediyi ödememiş. Komşumuz, benim başım belaya girer mi bunu merak ediyor, bende size sorayım dedim. İlgili kağıt aşağıdaki fotoğrafdadır.

CEB459DC-FFA2-479C-BB6A-6BC12388B857.jpeg

• Beğen
Tepkiler: Mustafaşahin
Kefillik her şekilde riskli iş.
Sefa komşun ipotekli kefilse zaten ilkin kredi çekilirken artık neyi ipotek ettirdiyse ona göre imza almışlardır.
Kredi çekilmiş 7 sene olmuş , hiç ödeme olmamış vede daha yeni haberi oluyosa komşuyun Allah yardımcısı olsun demekten başka bişey gelmiyor elden .

Hacı Mehmet abi komşunun merak ettiği şu; ipotekli tarla hariç benim diğer mallarımı etkiler mi bu durum diyor? Tarlayı gözden çıkarmış, tarla giderse bile umrumda değil diyor. Diğer mallarına etkisi olup olmayacağını merak ediyor tam anlamıyla.

• Beğen
Hacı Mehmet abi komşunun merak ettiği şu; ipotekli tarla hariç benim diğer mallarımı etkiler mi bu durum diyor? Tarlayı gözden çıkarmış, tarla giderse bile umrumda değil diyor. Diğer mallarına etkisi olup olmayacağını merak ediyor tam anlamıyla.
Tarla bedeli toplam banka alacağını karşılıyorsa sorun yok. Ama tarla yetmez ise kalan kefillerle birlikte ödemek durumundalar. Geçmiş olsun :(

• Beğen

Sefa kardeşim gecmiş olsun
Daha once basımıza geldi ödemekten başka care yok hipotekli tarladan haric nekadar üzerine mal varsa satışa cıkar ölü parasına satılır

Neresinden tutarsan tut elinde kalır abi anlaşılan

Sefa komşuyun üstüne olan diğer taşınmazlarda şuan ipotek gözükmüyorsa oda güvendi birilerine satış yapsın .
Bu iş halloluncada geri üstüne alır.

Eşine devredebilir mi abi? Yoksa akraba bağı olmayan birisi mi olacak?

• Beğen
Neresinden tutarsan tut elinde kalır abi anlaşılan

Eşine devredebilir mi abi? Yoksa akraba bağı olmayan birisi mi olacak?
Sefa o kadar detaylı bilemiyorum ama bu işlerede pek bulaşmaya gelmez sen ben iyi niyetle yol gösterip sonradan arada kalmakta var .
Şuan için ipotek ,icra vs durumuna e devletten bakabilir .
Şayet sade ipotekli tarla gözüküyorsa geri kalanı bi şekilde devretse riski azalır .

Mağdur olan kişi kredi çeken kişiye vekalet vermiştir oda gidip mağdur şahsın tarlalarını bankaya ipotek vererek kredi kullanmıştır. Mağdur kişinin bankayla bir işi olmamıştır o tarihte.

Sonuç olarak mağdur kişinin yada kişilerin ipotekli tarlaları icra yolu ile satışa çıkar kendileri ihaleye giremez. Tarlalarin ihale bedeli borcu kapatırsa olay biter.Karşılamaz ise diğer kefiller kalan miktarı öder. Mağdur kişilerin diğer taşınmaz ya da araçları bu olaydan etkilenmez.

Geçmiş olsun. Allah yardım etsin.

Sefa o kadar detaylı bilemiyorum ama bu işlerede pek bulaşmaya gelmez sen ben iyi niyetle yol gösterip sonradan arada kalmakta var .
Şuan için ipotek ,icra vs durumuna e devletten bakabilir .
Şayet sade ipotekli tarla gözüküyorsa geri kalanı bi şekilde devretse riski azalır .

Anladım hacı Mehmet abim. Çok teşekkür ederim bir bakalım.

Mağdur olan kişi kredi çeken kişiye vekalet vermiştir oda gidip mağdur şahsın tarlalarını bankaya ipotek vererek kredi kullanmıştır. Mağdur kişinin bankayla bir işi olmamıştır o tarihte.

Sonuç olarak mağdur kişinin yada kişilerin ipotekli tarlaları icra yolu ile satışa çıkar kendileri ihaleye giremez. Tarlalarin ihale bedeli borcu kapatırsa olay biter.Karşılamaz ise diğer kefiller kalan miktarı öder. Mağdur kişilerin diğer taşınmaz ya da araçları bu olaydan etkilenmez.

Geçmiş olsun. Allah yardım etsin.

cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Anladığım kadarıyla ipotekli taşınmaz malikilerin başı belada değil. Diğer kefil yazanların başı belada olmuş oluyor. Doğru mu anladım acaba. Yani ipotekli olanların diğer mallarına etkisi olmuyor gibi anladım

• Beğen
Borçlu olan kişinin baya malı varmış, önce ona gelmesi lazım değil mi hacizin vs.
Normalde ona gelirler ama diğer arkadaşlarımın dediği gibi çoktan mallarını başkasına devir etmiştir. Bankalar direk kefillerle uğraşmak isterler çünkü onlarla uğraşmak kolay. Şu an için çözüm kefil olan kişinin mallarını güvendiği kişiye devretmesi akraba olayını avukata sormak lazım

Anladım hacı Mehmet abim. Çok teşekkür ederim bir bakalım.

cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Anladığım kadarıyla ipotekli taşınmaz malikilerin başı belada değil. Diğer kefil yazanların başı belada olmuş oluyor. Doğru mu anladım acaba. Yani ipotekli olanların diğer mallarına etkisi olmuyor gibi anladım
Doğrudur ipotek veren şahısların sadece ipotekli parselleri satışa çıkar. Diğer mallarına bir etkisi olmaz bu durumun. Ama iş yasal yola girerse önce ipotekli parselleri işleme alırlar diğer kefillere sonra değmeye başlar mesele.

Kalan miktarın ödenmesi için diğer kefillerin nesi varsa borç kapanana kadar satılır.

Bankalar alacağı tahsil edemeyince önce kefilleri rahatsız ederler. Çünkü kefil fazlasıyla borçluyu rahatsız edecek zaten bankanın alacakliyla uğraşması gerekmez böylece.

Doğrudur ipotek veren şahısların sadece ipotekli parselleri satışa çıkar. Diğer mallarına bir etkisi olmaz bu durumun. Ama iş yasal yola girerse önce ipotekli parselleri işleme alırlar diğer kefillere sonra değmeye başlar mesele.

Kalan miktarın ödenmesi için diğer kefillerin nesi varsa borç kapanana kadar satılır.

Bankalar alacağı tahsil edemeyince önce kefilleri rahatsız ederler. Çünkü kefil fazlasıyla borçluyu rahatsız edecek zaten bankanın alacakliyla uğraşması gerekmez böylece.

Sağolun hocam, komşunun içi bir nebze rahatladı. İnşAllah dediğiniz gibi olur. Onunda korkusu ipotekli tarla hariç diğer mallarına bulaşmasıydı. Tarlayı gözden çıkardım, giderse gitsin diyor.

• Beğen

Listede ismi yazan herkez aynı derecede tüm mal varlığı ile sorumlu ama avukat kimden daha kolay tahsil ederse onun peşine düşer. Mal varlığını devretmesi birşey ifade etmez iş ciddiye bindiğinde gelen paranın nereye nasıl kullanıldığını ıspatlamakda mali devredene düşer ıspatlayamaz ise hileli devir ortaya cıkar satış bozulur.

Listede ismi yazan herkez aynı derecede tüm mal varlığı ile sorumlu ama avukat kimden daha kolay tahsil ederse onun peşine düşer. Mal varlığını devretmesi birşey ifade etmez iş ciddiye bindiğinde gelen paranın nereye nasıl kullanıldığını ıspatlamakda mali devredene düşer ıspatlayamaz ise hileli devir ortaya cıkar satış bozulur.
Ankaraya gazinoda yedim dese oralarda kapalı biliyon mu abi oda tutmaz İnş kolay yoldan kurtulur

• Beğen
Tepkiler: Yenikentli123