PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftlikler - Köyler
KÖYDE HAYAT VARMIŞ BİZİM HABERİMİZ YOKMUŞ
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Kaan_K" data-source="post: 1153342" data-attributes="member: 77721"><p>Bu saydıkların bizde anlattığım kovulmakla eş değer. Ben doğru yapılan tarımın bana kazanç getireceğine inanıyorum. Ever hayatın her yerinde her türlü risk var. Ama kimse oturupta beton binaları, ürettiği makineleri, her ay değiştirdiği telefonları ve aldığı elektronik cihazları yiyerek yaşayamaz. Ben sana öyle diyim ki. Siz bittiğiniz vakit bizler çoktan yok olmuşuz demektir. Ben hala tezimi savunuyorum aslında birbirimizden farkımız yok. Ama küçük bir fark var. Siz yaşamak için savaşıyorsunuz, biz ise yaşamak için kendimizden kesip birilerini yaşatma savaşı veriyoruz. Büyük konuşmiyim lakin ben yinede çiftçilik hayatını şu yaşantıma tercih ederim güzel kardeşim. Çünkü sen değerlisin. Bizlerse sadece arkamızdan yeni bir genç yetişip, gelip benden daha az maaş isteyinceye kadar değerliyiz. Bana kız ama sizin tek sorununuz ne biliyor musunuz. Avrupa da çiftçilerin yaptığı gibi bir araya gelip devlete ve sizlerin sırtından geçinen aracılara diş geçirememeniz bence. Eğdiğiniz belinizi dikelip bir silkinseniz var ya değil ülkenin dünyanın altı üstüne gelir. Ürettiğiniz şeyin değeriyle satın alan kabzımala köle oluyorsunuz, şaşırıyorum. Siz üretimi durdursanız misal (toprak sizlerde sonuçta) mazotu kim yakacak? devlete o kadar vergiyi kim ödeyecek? Kabzımal ne alıp satıcakta para kazanacak? Hani ihracatçı aracılar, onlar ne yapacak. Pazarcı ne satacakda para kazanacak. O size kredi verenler ve bizler ne yiyeceğiz?İşte yıllardır Türkiye deki çiftçinin sorunu bu bence. Hiç birlik olamadınız. Hep biriniz zengin oldu toprağı çok diye, ötekiniz fakirleşti toprağı az diye. Bu mu mantarite? Bence değil! Çok toprağı olan ekmeğini az toprağı olanla paylaşmadığı, tok olana aç olanın riayet etmediği. Hiç bir şekilde birlik olamadığınız bu köylüyü şehirliden ayıran zihniyetle ancak bu dediklerin olur. Ne demiş Peygamber efendimiz (SAV.) söylediği gibi "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir." Siz bir araya gelip birlik olamadığınız sürece asla güçlenemeyecek ve asla sırtınızdaki yükü silkinemeyeceksiniz. Buna kaderimiz diyip geçiyorsanız buda sizin bileceğiniz iş. Bence Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Köylü milletin efendisidir". Ben köylü olmak istiyorum. Sizlerde şehirli olmak istiyorsanız saygı duyarım. Hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Kaan_K, post: 1153342, member: 77721"] Bu saydıkların bizde anlattığım kovulmakla eş değer. Ben doğru yapılan tarımın bana kazanç getireceğine inanıyorum. Ever hayatın her yerinde her türlü risk var. Ama kimse oturupta beton binaları, ürettiği makineleri, her ay değiştirdiği telefonları ve aldığı elektronik cihazları yiyerek yaşayamaz. Ben sana öyle diyim ki. Siz bittiğiniz vakit bizler çoktan yok olmuşuz demektir. Ben hala tezimi savunuyorum aslında birbirimizden farkımız yok. Ama küçük bir fark var. Siz yaşamak için savaşıyorsunuz, biz ise yaşamak için kendimizden kesip birilerini yaşatma savaşı veriyoruz. Büyük konuşmiyim lakin ben yinede çiftçilik hayatını şu yaşantıma tercih ederim güzel kardeşim. Çünkü sen değerlisin. Bizlerse sadece arkamızdan yeni bir genç yetişip, gelip benden daha az maaş isteyinceye kadar değerliyiz. Bana kız ama sizin tek sorununuz ne biliyor musunuz. Avrupa da çiftçilerin yaptığı gibi bir araya gelip devlete ve sizlerin sırtından geçinen aracılara diş geçirememeniz bence. Eğdiğiniz belinizi dikelip bir silkinseniz var ya değil ülkenin dünyanın altı üstüne gelir. Ürettiğiniz şeyin değeriyle satın alan kabzımala köle oluyorsunuz, şaşırıyorum. Siz üretimi durdursanız misal (toprak sizlerde sonuçta) mazotu kim yakacak? devlete o kadar vergiyi kim ödeyecek? Kabzımal ne alıp satıcakta para kazanacak? Hani ihracatçı aracılar, onlar ne yapacak. Pazarcı ne satacakda para kazanacak. O size kredi verenler ve bizler ne yiyeceğiz?İşte yıllardır Türkiye deki çiftçinin sorunu bu bence. Hiç birlik olamadınız. Hep biriniz zengin oldu toprağı çok diye, ötekiniz fakirleşti toprağı az diye. Bu mu mantarite? Bence değil! Çok toprağı olan ekmeğini az toprağı olanla paylaşmadığı, tok olana aç olanın riayet etmediği. Hiç bir şekilde birlik olamadığınız bu köylüyü şehirliden ayıran zihniyetle ancak bu dediklerin olur. Ne demiş Peygamber efendimiz (SAV.) söylediği gibi "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir." Siz bir araya gelip birlik olamadığınız sürece asla güçlenemeyecek ve asla sırtınızdaki yükü silkinemeyeceksiniz. Buna kaderimiz diyip geçiyorsanız buda sizin bileceğiniz iş. Bence Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi "Köylü milletin efendisidir". Ben köylü olmak istiyorum. Sizlerde şehirli olmak istiyorsanız saygı duyarım. Hepinize hayırlı cumalar arkadaşlar. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Çiftçilik Genel
Çiftlikler - Köyler
KÖYDE HAYAT VARMIŞ BİZİM HABERİMİZ YOKMUŞ
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt