Kirazi bilen, iddiali ciftciler icin buyuk girisim firsati

Margaar Çiftliği

Trakya bölgesinin tek kendin topla kendin ye çiftliği olarak 2006'da kurulmuş ve 2013'den beri faaliyet göstermektedir. Margaar, Malkara'nın 5. yüzyıl Pers Krallığı zamanındaki yılan ini anlamına gelen kaleden aldığı eski ismidir (Ayrıntılı bilgi için "Trakya News Margaar" araması).

Ulaşım

Margaar Kendin Topla Çiftliği Tekirdağ'da, uluslararası otoban üzerinde, Malkara merkeze 5, Keşan'a 15, Yunanistan sınırına 30, Tekirdağ'a 45 dakika, Gelibolu'ya 1, Edirne'ye 1.5, İstanbul'a 2.5 saat mesafededir (Tam konum: Ada 421, parsel 2-Tekirdağ/Malkara/Camiatik Mahallesi).

E84/D110 yolu üzerinde olduğundan şehirler arası otobüslerle de ulaşım mümkündür.

Ürünler

Margaar Çiftliği'nde kiraz (15 yaşında 240 adet klasik Napolyon ve dölleyici Starkgold/Lambert cinsleri, yıllık 6-8 ton verim) şeftali, nektar, kayısı, armut, Ağustos'ta meyve veren Papaz erik ve Japon eriği (Yaklaşık 150 ağaç, 1-2 ton verim) başta olmak üzere kestane, fındık, ayva, hünnap, badem, ceviz, nar, kızılcık ve daha birçok deneysel meyve ve sebze, doğalarına uygun olarak, iyi tarım uygulamaları çerçevesinde yetiştirilmektedir.

Ayrıca ağaçların döllenmesi amacıyla arı yetiştirilip bal üretilmektedir.

Müşteri Potansiyeli ve Sosyal Medya Ağı

Çiftlik, takvimi takip ederek hasat zamanı meyveleri ağacından toplamak isteyen ziyaretçilere açıktır. 2013 yılından beri aktif olan internet ve sosyal medya kanallarıyla (5.0 değerlendirme puanlı Google Margaar sayfası, 5 puan ve 500 takipçili fb "margaarciftligi" sayfası ile 33 bini aşkın kişiye erişen tanıtımlarıyla Instagram "margaarfarm" sayfaları) bütün bölge ve hatta İstanbul'dan müşteriler için özellikle yaz aylarında bir uğrak yeri haline geldiğinden, turistik tesis ve diğer iştirakler için çekim noktası oluşturma potansiyeli büyüktür.

Büyüme Potansiyeli

Yetişen ürünlerin satışının yanında, tarım odaklı firmalar için bir vitrin, gıda işletmeleri için insanlara ağaçlar arasında kahvaltı, sıcak/soğuk içecek ve restoran, konaklama sektörü için kamp, çadır, bungalov, turizm şirketleri için baharda Sakura (kiraz çiçeği mevsimi) etkinlikleri, çocuklar için aktiviteler, okul ve kültür turları, meditasyon kampı gibi imkanlar sunarak kar hacmini ve müşteri kitlesini büyütmeye çok müsaittir.

İnşaatı bu yıl başlayan ve 2021’de tamamlanması planlanan ayni mahalledeki (Ada 391, parsel 10) AVM projesi müşteri potansiyelini ve fiyatları etkileyecektir. İki arsanın arası 1 dk (1.8 km)’dir ("Emlak News Qamar Malkara AVM" araması).

Arazinin güney batı, doğu ve kuzey (yolun karşısı) yönlerinde de teklif verilebilecek, ayçiçeği, arpa ve buğday ekimi için icara verilen yaklaşık 10'ar dönümlük parseller bulunmaktadır. Mal sahipleriyle irtibat sağlanabilir.

"You Pick/Pick Your Own" Konsepti

Kendin topla konsepti özellikle yurtdışında yaygın bir trend olmakla beraber ülkemizde çok yeni ve sağladığı avantajlarla büyük gelecek potansiyeline sahip bir atraksiyon ve yeniliktir:

- Müşterilere benzersiz bir aktivite sunması: Günümüzün çocuk ve yetişkinleri için dalından meyve toplamak ve sıcak günlerde ağaçlar arasında serin bir gün geçirmek çok az rastlanır bir deneyimdir.

- Yerel (orijin) ve taze ürün trendi: İnsanlar nerede ve nasıl yetiştiğini bildikleri, nakliye sırasında bayatlamadığından ve ilave işlemler (mum, etanol uygulaması) görmediğinden emin oldukları doğal ürünler talep etmektedir. Dalından taze meyve bu açıdan benzersiz ve rakipsiz bir tüketici ürünü ve çekim noktasıdır.

-Direkt Satış Avantajı: Nakliye dışında ambalajlama, aracı vb. masraflar da bulunmadığından, piyasanın fiyatlarının altındaki satışlarla dahi kar sağlanmaktadır.

- Sıcak para: Mevcut çalışma şekli sadece nakittir, ödeme müşteri tesisten ayrılmadan üreticiye ulaşmaktadır.

-Toplama masraflarını azaltması: Satış fiyatı 10-20 TL arasında olan kirazın toplama masrafı yaklaşık 1.5TL/kg'dir. Kendin topla konsepti bu masrafı ortadan kaldırmanın yanında çiftliğe giriş parası alma olanağıyla ek gelir imkanı sunmaktadır (Not: Mevcut durumda Margaar Çiftliği'nde giriş ücreti alınmamaktadır).

- İş gücü: Malkara merkez ve köylerine yakınlığından dolayı gündelik ve uzun vadeli iş kaynağı tedariği kolaydır.

Sulama

Çiftlikte sulama, tarlanın altından yüzyıllardır akmakta olan doğal kaynak suyuyla, çiftlik arazisindeki 3 su kuyusundan (10 metre çap ve 5 metre derinlik) yapılmaktadır, yani şehir şebekesine bağımlı değildir. Su boldur ve çekilen su 24 saat içinde eski seviyesine gelmektedir.

Alet Ekipman ve Ağaçlar

Bir kiraz çiftliğini yürütmek için gerekli bütün ekipmanlar mevcuttur. Damla sulama ve benzinli pompa sistemi kuruludur. Girişte yaklaşık 40m2 kapalı alan bulunmakta, şu anda alet edevat deposu olarak kullanılmaktadır. Kalacak yer olarak düzenlenebilir. Çiftlikle beraber bütün taşınmazlara ve araç gerece ek olarak ilaçlama ve ot biçme ekipmanları da devredilecektir.

15 sene önce ekilen klasik cins Ziraat 900-Napolyon (Alara) kirazların bakımı bu işi bir hobi olarak ama en iyi kirazı üretmek azmiyle sürdüren Mehmet Ali Gezgin tarafından büyük özen ve bilimsel araştırmalar ışığında sürdürülmüştür. Veriminin doruğunda (30 kg/ağaç) olan ve bol suyla beslenen bu yarı bodur kiraz ağaçlarının ortalama ömrü 25-30 senedir.

Ziyaretçilere açıktır. Halihazırda mevcut kiracı işletmeci tarafından idare edilmektedir.


Ayrica satiliktir: https://www.sahibinden.com/ilan/eml...i-vizyoner-girisimciler-icin-710132467/detay/
 
Son düzenleme:
Sosyal Medya Hesaplari ve Haberler:
 

Benzer Konular