Kepek kullanımı

Kepeği neden kullanıyorsunuz? Artısı nedir?

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

rasyonda protein enerji oranını dengelersin,sindirimi kolaylaştırır,şişkinliği önler, küspe gibi mideyi genişletir, tok tutar,hızlı kilo artışına katkı sağlar faydası fazladır. yemine güveniyorsan vermesende olur. vermek elbette daha iyi olur.

rasyonda protein enerji oranını dengelersin,sindirimi kolaylaştırır,şişkinliği önler, küspe gibi mideyi genişletir, tok tutar,hızlı kilo artışına katkı sağlar faydası fazladır. yemine güveniyorsan vermesende olur. vermek elbette daha iyi olur.
Küspe daha iyi olduğunu düşünüyorum da p yüzden sordum

Sent from my D6503 using TrakKulüp mobile app

Besi yemlerinde %25 ile %30 civarlarında kepek bulunmaktadir bu yüzden rasyona fazla girilmesi hem maliyeti arttirir hemde enerji eksikligine tol acabilir. Fakat kaba kepek az da ilave edilebilirse tüylerde parlaklik vs gibi katkilar saglayabilir.

Konu derin ve bilgi tecrube istiyor
Hayvanin süt yada besi yada kilosuna göre ihtiyaçları bilinecek yemlik maddekerin degerleri bilinecek ona göre dengeli karsim hazirlanacak
Denge kurulacak
Hazir kapali beslemenin en önemli konularindan rasyon bilgisi
O iyi bu daha iyi meselesi degil hanginden nekadar karistirmaliyiz kullanmalıyız
Toprakta da böyle hangi bitki hangisi ile iyi munavebe olur cok onemli
Zaten gelir ona göre birde kişisel hata olunca

S a 4 adet smental besi danam ve 2 adet kısır inegim var bir iki haftaya kadar besiye çekeceğim bunları besi yeni olarak 2 ton kavrulmuş misirim 3-4 ton kadar arpam ve biraz kepegim var. Ve tanelli yulaf balyam var. Benim sorum sabah akşam arka balyasi ile 2 kilo arpa ezmesi 2 kilo mısır kırması 1 kilo kepek verirsem ve öğlen de sadece 3 de kilo yulaf balyasi versem her hangi bir sıkıntı ile karsilasirmiyim. Beri süresi 9 ay

S a 4 adet smental besi danam ve 2 adet kısır inegim var bir iki haftaya kadar besiye çekeceğim bunları besi yeni olarak 2 ton kavrulmuş misirim 3-4 ton kadar arpam ve biraz kepegim var. Ve tanelli yulaf balyam var. Benim sorum sabah akşam arka balyasi ile 2 kilo arpa ezmesi 2 kilo mısır kırması 1 kilo kepek verirsem ve öğlen de sadece 3 de kilo yulaf balyasi versem her hangi bir sıkıntı ile karsilasirmiyim. Beri süresi 9 ay

Usta besi danaları çok pahalı kısır inekler yaşlı inekler iyi ve güzel etleniyor mu ekonomik oluyormu