Kefil lik sıkıntısı yardım lütfen

23.04.2009
14,135
24,340
36
Bilecik

Merhaba arkadaşlar babam köyden birine traktör alırken kefil oldu 2010 da icraya düştü suan halen icra takibinde şimdi sorun 4 kefil li bi borç traktörü alan damada aldı babam adama kefil di ama suan asıl borçlu olayla alakası yok adamın adı bile geçmiyor borçlu torunu görünüyo diğer 2 kefil in ve şuanki borclunun üzerine bişey yok sadice babamın mal i var icra bizle ugrasiyo suan mallar satışa cikyo bende babama dosyayı biz avukattan alalım diyorum birde traktör var tt 50 onuda satış yaptırıp biz alırız dedim anca böyle kurtuluruz borç 400 kusur olmuş avukat 55 bine kapatalim diyor sizce neyaparsam kurtuluruz acil bilgi lutfen

• Beğen
Tepkiler: Aygün 10
Komik bi durum mu
Walla kardes oncelikle gecmis olsun ama gercekten komik bi durum malesef bu kredi olaylarinda mutesselsil kefil diye bi durum var muhtemelen sizinkide oyle bi durum. Kefillik muteselsil olunca borclu yada kefil diye bi ayrim olmuyo adi gecen herkes borclu sayiliyo diger borclularda da mal yoksa malesef o alacak sizden tahsil edilir. Tek yolu odeyip soz konusu mala el koymaktir. Bunu kendi aranizda halledemiyosaniz veya borc malin ederinden fazlaysa hic burda zaman kaybetmeyin hukuk mucadelenizi baslatin derim. Eger gercekten bi adalet varsa mutlaka sizin icin de tecelli edecektir.

Walla kardes oncelikle gecmis olsun ama gercekten komik bi durum malesef bu kredi olaylarinda mutesselsil kefil diye bi durum var muhtemelen sizinkide oyle bi durum. Kefillik muteselsil olunca borclu yada kefil diye bi ayrim olmuyo adi gecen herkes borclu sayiliyo diger borclularda da mal yoksa malesef o alacak sizden tahsil edilir. Tek yolu odeyip soz konusu mala el koymaktir. Bunu kendi aranizda halledemiyosaniz veya borc malin ederinden fazlaysa hic burda zaman kaybetmeyin hukuk mucadelenizi baslatin derim. Eger gercekten bi adalet varsa mutlaka sizin icin de tecelli edecektir.
Asıl borclunun üzerine mal fazlasıyla vardı ama borçtan nasıl kurtuldu o kişi şimdi kefil lerin biri borçlu 3u yine kefil görünüyor benim anlamadim olay o zaten

Öncelikle geçmiş olsun. 400 kusurluk borcu 55'e kapatabiliyorsanız hiç düşünmeden kapatın. Biz kefiliz diye düşünmeyin, kefilin sorumluluğu borçludan daha fazladır. Eğer iş inada binerse bankanın avukatı her şeyi 400 kusurdan hesaplamakta ısrar edebilir ve bunu son kuruşuna kadar tahsil edebilir. Öncelikle bankanın avukatıyla sertleşmeden, ortamı germeden pazarlık edin. Düşürtebiliyorsanız biraz daha düşürtün. Borcu hemen ödeyin. Daha sonra asıl borçlu ile hesaplaşın. Şu anki durumda bu borcu 400000 lira yada 55000 lira olsa da sizden başka ödeyecek kimse yok. Bu durum babanızın kredi notunu oldukça düşürmüştür.

• Beğen
Tepkiler: cemal ÖZTÜRK

Öncelikle geçmiş olsun. 400 kusurluk borcu 55'e kapatabiliyorsanız hiç düşünmeden kapatın. Biz kefiliz diye düşünmeyin, kefilin sorumluluğu borçludan daha fazladır. Eğer iş inada binerse bankanın avukatı her şeyi 400 kusurdan hesaplamakta ısrar edebilir ve bunu son kuruşuna kadar tahsil edebilir. Öncelikle bankanın avukatıyla sertleşmeden, ortamı germeden pazarlık edin. Düşürtebiliyorsanız biraz daha düşürtün. Borcu hemen ödeyin. Daha sonra asıl borçlu ile hesaplaşın. Şu anki durumda bu borcu 400000 lira yada 55000 lira olsa da sizden başka ödeyecek kimse yok. Bu durum babanızın kredi notunu oldukça düşürmüştür.
Bu borcu bizden başka ödeyecek yok babama öyle diyorum bende zararın neresinden dönersen kar şimdi avukat değer tespiti yaptı babamın mali 400000 binde oder şimdi bizden 400000 bin üzerinden yaparmi borçlu ya 55 e kapatıriz demiş

Ben daha önce babamın 5 6 bankaya olan borçlarını bu şekilde avukatlarla pazarlık ederek kapattım. Bizim meblağlar bu kadar yüksek değildi. 27000 liralık borcu 10500 liraya kapatmıştım. Babanızın e devlet şifresinden yada bankadan davanın hangi avukatta olduğunu öğrenin hiç vakit kaybetmeden borcu ödeyin. Eğer meblağ küçük olsa boş verin inceldiği yerden kopsun diyeceğim ama meblağ çok büyük. Borcu ödedikten sonra asıl borçluya ödemiş olduğunuz tutar için icra takibi başlatabilirsiniz.

Ben daha önce babamın 5 6 bankaya olan borçlarını bu şekilde avukatlarla pazarlık ederek kapattım. Bizim meblağlar bu kadar yüksek değildi. 27000 liralık borcu 10500 liraya kapatmıştım. Babanızın e devlet şifresinden yada bankadan davanın hangi avukatta olduğunu öğrenin hiç vakit kaybetmeden borcu ödeyin. Eğer meblağ küçük olsa boş verin inceldiği yerden kopsun diyeceğim ama meblağ çok büyük. Borcu ödedikten sonra asıl borçluya ödemiş olduğunuz tutar için icra takibi başlatabilirsiniz.
73 binden haciz konmuş ama dosya 400 bin olmuş üzerinden 6 sene geçmiş şimdi 55 bine kapatalim diyor sabah avukata gidicem birde ben konusayim

geçmiş olsun arkadaş. allah yardımcınız olsun iyi bir avukat bu işi çözer müteselsil kefillikte tüm kefiller borca eşit kefil olurlar baban tek başına üstlenmesin
Müteselsil kefil olurken zaten tüm ipleri bankanın eline vermiş oluyorsunuz. Müteselsil kefillikte borç miktarı, kefillik oranı sınırlama yoktur. Müteselsil kefil olduğunuzda ummadığınız yerden ummadığınız miktarda borçla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu iş bankanın avukatının insafına kalmış, avukat parayı en kolay nereden alabilecekse oradan almayı tercih eder. Çünkü kendi avukatlık ücretini de alacak. Geçen gün şarkıcı Hadise'ye televizyon programı sırasında hacze geldiler. Neden Hadise'yi toplum önünde baskı uygulayarak borcu ödemesini sağlamak. Diğer kefillerle ve asıl borçluyla borcun paylaşımı ayrı bir dava konusudur.