Karkas fiyatları

Tonaji bilmiyorum. Haberde yazdigina gore ithaledilecek, sonra 35-33 TL ye satma taahhudu veren marketlere dagitilacakmis. Marketlerden gelecek talebe gore getirirler herhalde.

Bu konuyu yeni bir baslik olarak acmak isterim, ama yeni baslik nasil acilir bilmiyorum, bilen varsa lutfen ogretsin, tesekkurlerimle.

Ben kendim besiciyim ve samanı 55 kuruşa satan yok ankara polatlıda tırmık saman bile 55 kuruşa bulunmuyor. Yerli hayvan alırsan besi yaparsan öyle bir zararki 2 hayvan 1 hayvan oluyor. Geçen sene Ardahan'da besi hayvanının çifti 12 bin lira idi şimdi 15 liradan bahsediyorlar. Üeritim yok yem uçuyor. Fıkıbaba ise günü kurtarmaya çalışıyor. Zannediyorlar ki ital hayvan ve ital et gelirse et ycuzlar. Ancak günü kurtarırlar. Avusturalya yıllık 30 milyon sadece merada yeni hayvan üretiyor. Takibini helikopterler üzerinden yapıp çok ufak maliyet ile dünyaya pazarlıyor. Türkiye gibi ülkelerde satın alarak muazzam para kazandırıyoruz. Aynen devam edelim bakalım masadan kalkan kimleri göreceğiz.

• Beğen
Tepkiler: Serdar17 ve Aspir

Bu bakan hayvancılığı tam bitirmeye yemin etmiş heralde saman 65 kuruş yem 55tl bu işin sonu ne olur bilmiyom 27.5 asagi karkas et fiyatı besiciyi bitirir benim görüşüm arkadaşlar..
slajlık mısır, regras, yonca ,arpa bu ürünleri kaç hayvana yetecek kadar yetiştirrbiliyorsak o kadar hayvan besleyrbiliriz alma yem ile hayvancılık yapmak zaten imkansız duruma geldi.
bir kalemi bile bütün yıl satın almak hayvancının belini büküyor.

Ben kendim besiciyim ve samanı 55 kuruşa satan yok ankara polatlıda tırmık saman bile 55 kuruşa bulunmuyor. Yerli hayvan alırsan besi yaparsan öyle bir zararki 2 hayvan 1 hayvan oluyor. Geçen sene Ardahan'da besi hayvanının çifti 12 bin lira idi şimdi 15 liradan bahsediyorlar. Üeritim yok yem uçuyor. Fıkıbaba ise günü kurtarmaya çalışıyor. Zannediyorlar ki ital hayvan ve ital et gelirse et ycuzlar. Ancak günü kurtarırlar. Avusturalya yıllık 30 milyon sadece merada yeni hayvan üretiyor. Takibini helikopterler üzerinden yapıp çok ufak maliyet ile dünyaya pazarlıyor. Türkiye gibi ülkelerde satın alarak muazzam para kazandırıyoruz. Aynen devam edelim bakalım masadan kalkan kimleri göreceğiz.
Bu sene Hayvancilikta yaprak dökümü olacak ,özelliklede besiye yeni baslayanlar ve Kaba yemini üretemeyenler
Nitekim bu yil kurbanlik besleyenlerin cogu kurbanda hayvanini satamadi zarar etti seneye kurbanlik besleyen de azalabilir

• Beğen
Tepkiler: Gürgen Tarım
yurt dişindan gelen besilik hayvanların durumu hakkında bilgisi olan varmı.
kaç baş giriş oldu?
alanlar yem sorunu çekiyormu?
sonuçta ülkemizde ekilen yem bitkisi miktarı belli kış aylarında yonca saman fiyatları uçuyor bu yazın çok fazla yurt dişindan hayvan geldiyse ve bunları alanlar kendisi yem bitkisi ekmiyorsa piyasada bi dengesizlik olacaktır.

Eleştirmeden alkışlayan zihniyet olduğu sürece biz daha ne saman ithal haberleri ne angus ithal haberleri görürüz bu ülkede ne desem boş zaten kimseyede bişey anlatamıyosun keşke yola betona yatırım yapcağımıza doğal enerji Tarım ve hayvancılığın üstüne yatırımları artırsak ama nerdeeee ...

• Beğen
Tepkiler: ihsanindere

24 diyolar fakat alan satan yokmuş söylenene göre... helal olsun tarımda, hayvancılıkta çağ atlıyoruz. Eski Türkiye yok artık... besici arkadaşlar ne yapıyo nası para kazanıyo merak ediyorum doğrusu...