sayın arkadaşlar ben aydın nazillide çiftçilik yapmaktayım 40 dönüm sulu 50 dönüm kuru arazim var arazilerimiz düz ayrıca bunun yanında 30 baş kadar büyük baş hayvanım var bunlar için 4 metreküp dikey yem karma makinası kullanıyorum şimdiye kadar 87 model 55-46 traktörle idare ettim ama artık oda ömrünü tamamladı ya sağlam bi bakım yaptırmam lazım yada değişime gitmem lazım şimdiye kadar hiç çift çeker kullanmadım kafamda 55-56 almak vardı ama bi arkadaşım o parayı vercene azdaha verip sıfır tümosan alalım diyo ben şimdiye kadar 450 480 540 ve 5546 kullandım sizce çiftçeker tümosan 6055 mi 5556 mı bunun yanında sizce bana çiftçeker fazla mı gelir tek çeker tümosan 6065 mi alsam bizim oranın toprağı sert değil arpa buğday slajlık mısır ve yonca yetiştiriyoruz arazilerimiz parça parça en büyük parçamız 10 dönüm (dönüm =1000m2) aslında 2. traktör lazım bana ama ilkine bile karar vermedim yeni newholland massey veya yabancı düşümnüyorum ya sıfır yerli yada eskilerden düşünüyorum düşüncelerinizi merakla bekliyorum şimdiden fikrini beyan eden bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim