birçok avrupa ülkesinde kırmızı et üretiminin, (%80), yaklaşık yarısı sığırdan (%40) yarısı domuzdan (%40) elde edilir. Küçük bir kısmı da (%15-20 si) koyundan elde edilir.
ülkemizde, sığırdan kırmızı et üretiminin, (yanlış hatırlamıyorsam, 800 000 ton) büyük kısmı sığırdan elde edilir. 400 000 ton kırmızı et açığı olduğu söylenir. bu kırmızı et açığı ithalatla (canlı besilik dana, sığır karkası) karşılanmaya çalışılır.
ülkemizi ziyaret eden turistlerin büyük kısmının domuz etini tercih ettikleri dikkate alınırsa,
bu ihtiyacı karşılamak bakımından, gelecek yıllarda, domuz üretimi söz konusu olur mu?
bilindiği gibi, sığır ve domuz yemler bakımından birbirine rakip değildir.
trakkulup.net
ülkemizde, sığırdan kırmızı et üretiminin, (yanlış hatırlamıyorsam, 800 000 ton) büyük kısmı sığırdan elde edilir. 400 000 ton kırmızı et açığı olduğu söylenir. bu kırmızı et açığı ithalatla (canlı besilik dana, sığır karkası) karşılanmaya çalışılır.
ülkemizi ziyaret eden turistlerin büyük kısmının domuz etini tercih ettikleri dikkate alınırsa,
bu ihtiyacı karşılamak bakımından, gelecek yıllarda, domuz üretimi söz konusu olur mu?
bilindiği gibi, sığır ve domuz yemler bakımından birbirine rakip değildir.
trakkulup.net