emreyucel link=topic=14382.msg134555#msg134555 date=1231887985' Alıntı:bende john deere kullanıcısıyım. fiyatları diğer traktörlere göre ucuz. satarken çok zarar ediyorum. sizce jd tutulmamasının nedenleri nelerdir. şimdiden hepinize çok teşekkür ederim.
daha henüz jd satmadım ama bizim orda satanlar hep çok zarar ettiklerini söylüyorlar. bende jd 5625 var nh mf ye göre satarken zararın baya olur diyorlar. satmayıda düşünmüyorum.mustafa link=topic=14382.msg134559#msg134559 date=1231889094' Alıntı:diğer traktörler dediğin markalar hangisi belirtirmisin ona göre kıyaslama yapalım ve hangi model jd yi kaça sattın da zarar ettin bunları paylaşırsan kıyaslama yapabiliriz.
bu yorumu pek doğru bulmuyorum...masseysuper90 link=topic=14382.msg134809#msg134809 date=1231932221' Alıntı:arkadaşım traktörün tutulabilmesi için bazı genela kanatlari kendinde toplaması lazım bunlar:
-Bulunduğu ülkede köklü bir geçmişi olacak
-Az yakacak
-Dayanıklı olacak
-Servis ve yedek parçası olacak ve de yedek parça ve servis ucuz olacak
-Traktörün devamı olacak. 10 yıl satacaksın 11 yıl fabrika kapanacak parça ithal yada yan sanayi olacak. Örnek ENTER,LEYLAND,İŞBORA,SAME,LANDİNİ,HANOMAG vb..
John Deere ve bazı traktör firmaları Türkiyede bunu oturtamadı
Halkta bir güvensizlik var açıkcası
Türk milleti Massey ve Fiat ı neden seviyor bu özelliklerin hepsini kendinde toplamışda ondan.Massey Harrisi de sevdik devamı olan massey fergusonuda Fiatı da sevdik New holland da sevdik çünkü birbrinin devamı
hiç bir marka yarı yolda bırakmaz üniversal 650 m bilearkadaslar bız cıftcıyız traktor pazarlamıyoruz sonucta johndeere dedıgın zaman cıftcıyı yarı yolda bırakmaz kalıte saglamlık guc onda benım sahsı gorusum
masseysuper90 link=topic=14382.msg135248#msg135248 date=1231958719' Alıntı:xq288 YAŞIN BELKİ OGÜNLERİ HATIRLAMAYA YETMEZ AMA KISACA O YILLARI BEN ANLATAYIM SANA
JOHN DEERE KULLANMIŞ BİRİ OLARAK EKSİKLERİNİ DİLE GETİRDİM BEN
tÜRKİYE PAZARINA 1975 Lİ YILLARDA GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE GİRMEYE ÇALIŞAN JOHN DEERE TARSUS DA ÜS KURMUŞ FABRİKASINI ORAYA AÇMIŞ İTHAL VE MONTAJ TRAKTÖRLERİYLE PİYASAYA GİRMEYE ÇALIŞMIŞTIR.HALA KULLANILMAKTA OLAN 2130-2030-1120-1130 JOHN DEER LERDE O YILLARDAN KALMADIR.DAHA SONRA FABRİKA KAPATILMIŞ TAKİ 1983-84 YILINDA TEKRAR AÇILMIŞ BU SEFERDE 2040-3040 MODELİYLE PİYASAYA GİRMEYE ÇALIŞMIŞ YİNE TUTUNAMAMIŞTIR.
+ VE - YÖNLERDEN BAHSETMİYORUZ NİYE TUTULMADIĞINDAN BAHSEDİYORUZ
mecburen tek biyere bağlı kalıyorsun başka yere gitme şansın yok kaç para derse o parayı verecen pazarlık şansın yok işte bu yüzdende john deere yi tercih etmeyen arkadaşlar var2002 yılında ise kendi başına Türkiye ' de faaliyet gösterme kararı alarak şirketlerini kurmuşlar. 2007 yılında da bu şirket büyümesinin semeresi olarak şirketin dünyada sayılı ana merkezlerinden biri olarak ilan edilmiş. Bugün Türkiye ' de 40 ' ın üzerinde bayisi bundan daha fazla servisi olan ve diğer birçok markanın aksine satış-servis-yedek parça işlerini aynı çatı altında toplamaya çalışan bir anlayışla hizmet veriyorlar. Örneğin diğer markalarda sıkça görülen satıcı bayi ayrı, servis tamamen ayrı, yedek parça bayisi ayrı değildir. Yani traktörü sattıktan sonra gerisine karışmam diyen bir bayi modeli yok bunlarda, aldıktan sonra satış sonrasında da aldığınız kişilerden hizmet almaya devam edersiniz.
gerçekten okay abiye katılıyorum bizim sivas bölgesinde ciddi anlamda bir pazar kurdular daha ne olcakokkangal link=topic=14382.msg147592#msg147592 date=1233513507' Alıntı:jd neden tutulmadı bence yanlış bir soru ...
jd tutuldu bence ... noolacak daha herkes jd alacak haliyoktu ya ...