PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="sebazios" data-source="post: 706521" data-attributes="member: 21067"><p><strong>Ynt: John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi</strong></p><p></p><p></p><p></p><p>Üçgül yoncagillerden bir bitkidir. Islah edilerek yem bitkisi haline getirilmesi bildiğimiz yoncaya (Medicago sativa L.) göre çok yeni olduğundan yonca kadar tanınmaz. O nedenle Trakyada tirfil, Kayseri taraflarında ise geyik yoncası Gibi farklınisimlerle bilinir. Genellikle doğal ortamlarda kendisi yetişir. Yoncadan daha yüksek besin değerlerine ve daha iyi lezzete sahiptir. Yoncaya göre artısı kurakta da rahatlıkla yetiştirilebilir. Eksisi ise yoncaya göre verimi düşüktür. Tarımı da yoncanın hemen hemen aynısıdır. </p><p></p><p>Ticari bakımından düşünürseniz yoncanın yetiştirilebildiği bir ortamda yonca yerine üçgül yetiştirmek pek karlı olmaz diye düşünüyorum. bunun sebebi; sulanabilir alanda birim alana verimi ne olur bilmiyorum ama yonca kadar tanınmadığı için pazarlama zorlukları yaşanabilir.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="sebazios, post: 706521, member: 21067"] [b]Ynt: John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi[/b] Üçgül yoncagillerden bir bitkidir. Islah edilerek yem bitkisi haline getirilmesi bildiğimiz yoncaya (Medicago sativa L.) göre çok yeni olduğundan yonca kadar tanınmaz. O nedenle Trakyada tirfil, Kayseri taraflarında ise geyik yoncası Gibi farklınisimlerle bilinir. Genellikle doğal ortamlarda kendisi yetişir. Yoncadan daha yüksek besin değerlerine ve daha iyi lezzete sahiptir. Yoncaya göre artısı kurakta da rahatlıkla yetiştirilebilir. Eksisi ise yoncaya göre verimi düşüktür. Tarımı da yoncanın hemen hemen aynısıdır. Ticari bakımından düşünürseniz yoncanın yetiştirilebildiği bir ortamda yonca yerine üçgül yetiştirmek pek karlı olmaz diye düşünüyorum. bunun sebebi; sulanabilir alanda birim alana verimi ne olur bilmiyorum ama yonca kadar tanınmadığı için pazarlama zorlukları yaşanabilir. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Buğday
John Deere 1120 + Çelmak 165 Tambur Biçme İle Fiğ + Buğday Biçimi
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt