İyi tarım uygulamaları

Arkadaşlar iyi tarım uygulamaları hakkında bigi sahibi olan varmı extra bi yükü olmadan dönüme 50 tl gibi bi destekten bahsediliyor

Ben 2016da başladım geçen hafta sertifikayı aldık. En zor kısmı sertifika veren şirketle oldu. Yazın sezonun en yoğun günlerinde benden yapmamı istediklerini hiç birini yapamadım. Yok seminere katil yok ilaç atıklari icin varil yap sulama suyu analizi getir gibi şeyler. En sonunda istemiyorum çıkarın beni işlerim çok yoğun uğrasamam dedim. Neyse hepsini yapılmış gibi saydilar . dekar da 15 lira parayi peşin alıyorlar. Devlet parayi temmuzda yatırmak.

Ben 2016da başladım geçen hafta sertifikayı aldık. En zor kısmı sertifika veren şirketle oldu. Yazın sezonun en yoğun günlerinde benden yapmamı istediklerini hiç birini yapamadım. Yok seminere katil yok ilaç atıklari icin varil yap sulama suyu analizi getir gibi şeyler. En sonunda istemiyorum çıkarın beni işlerim çok yoğun uğrasamam dedim. Neyse hepsini yapılmış gibi saydilar . dekar da 15 lira parayi peşin alıyorlar. Devlet parayi temmuzda yatırmak.

Anladım peki sertifika çıktıktan sonramı 15 lirayı alıyorlar ve bu sezon için yapabilirmiyiz şuan bugday var ekili yaza kavun ve ayçiçeği ekicem.bandırmalıyım o şirket bizimlede ilgilenirmi kaç dönüm yer ister

Ben denizlidenim burda zeytin incir ve cevize iyi tarım uygulanıyor. Pamuk dahi yok iyi tarımda. Diğer bölgeler hakkında bi fikrim yok.belirli bi dekar istemediler bizden.parayi sertifika çıkınca verdik.

Güneş iyi tarım adında bir sirket. Daha bir yıl olmuş kurulali .Şirket ziraat Odası aracılığıyla bana ulaştılar. Zaten beraber çalışıyorlar.

Ayrica masrafi yok. Atmanız gereken ilaçlar ürüne atılması ruhsatlı olan ilaçlar. Attığımız ilaçları ilaç bayisindeki mühendis imzalı yor.ilce tarım dan çiftçi kayıt defteri veriyorlar.ona işletip teslim ediyoruz.yillik toprak tahlili yapilcak. Atılan Gübreler in faturası da teslim ediliyor