İnsektisit

11.10.2017
477
323
27
Yozgat

Bugun tarlaları gezdiğimde buğdaylarda bi tür sineğe rastladım karasinek mi kesik sineğimi bilmiyorum bunlara karşı nasıl mücadele etmeliyim zararı olur mu

Bugun tarlaları gezdiğimde buğdaylarda bi tür sineğe rastladım karasinek mi kesik sineğimi bilmiyorum bunlara karşı nasıl mücadele etmeliyim zararı olur mu
Fotograf cekebilme olanaginiz olmadi mi. Gorebilirsek daha net birsey onerebilirim ama alphacypermethrin etken maddeli bir insektisit kullanabilirsiniz. Net olmamakla birlikte sadece bir oneri oldugunu dikkate alin lutfen.

Bahsettiğiniz sinek bu tip birşey mi 20180411_180307.jpg

Ben daha bisey yapmadim aksam ustu sulama icin boru serdim yapraklardaki lekeleri gordum tam bilmiyorum ama pas gibi duruyor ilac atmayi dusunuyorum sinek icinde pas icinde resimleri buraya yukledim ama kimseden yorum gelmedi pas mi baska bisey mi bilemedim

Sizde de septorya e böcek zararı var Hatta böcek zararı olan yerlerden hastalık bulaşıyor diyebilirim yapraklarda deformasyonlarda var leke harici....

Aynı durumdaydı benim ekinlerde dün BASF duett süper ve insektisit olarak vantex 60 cs uyguladım

Burdaki ilaç bayisi acanto plus önermişti atmamıştım hastalık yok diye bugün baktığımda hastalık başlangıcını birebir gördüm ama hastalığın tam olarak ne olduğunu ve hangi ilacı atacağımı bilemedim

Teşekkürler üstad peki ilacı attıktan ne kadar süre sonra sulama yapabilirim birde dekara 20 lt su ile atsam olurmu holderim 400 lt 20 dekar yer yapıyor

İki ilaçtan birini seç kullan yanında sistemik bir insektisit kullanmayı unutma 20 litre ile uyguladım bende Uygulamadan sonra en az 48 saat sulama yapma hatta sulamayı ertele bir süre sulama ile Mantar hastalığı ilerleyebilir Şöyle de yapabilirsin hemen sula sonrasında uygulamayı gerçekleştirebilirsiniz Buda bir tercih

• Beğen
Tepkiler: ebay06
  • Beğen
Tepkiler: ebay06