Ynt: İnadına Organik..2014 Değirmende Un Öğütme İşi(nailyetek)
keykubat link=topic=71418.msg824197#msg824197 date=1389246603' Alıntı:
bereketli olsun,Allah ağız tadı ile yedirmek nasip etsin.Nerede bu değirmen Muhtar.
Sağol dostum, Cihangazi Beldesinde Dodurga da var, her ikiside Seyitömer-Bozüyük yolu üzerinde.
atılgan aysul link=topic=71418.msg824209#msg824209 date=1389253681' Alıntı:
kolay gelsin nail abi . afiyetle, ağız tadıyla yemek nasip olsun.
Sağol teşekkürler.
kobra47 link=topic=71418.msg824319#msg824319 date=1389273826' Alıntı:
Kolay Gelsin Nail Abi organık gibisi yok bizde şimdiye kadar buğdaylarımızı un değirmenınde öğütüyoruz çeşit olarak ceyhan 99 unu güzel çıkıyor
Sağol teşekkürler. Dayanabildiğimiz kadar bu şekilde, sonrası Allah Kerim.
alipasalierkan link=topic=71418.msg824328#msg824328 date=1389276728' Alıntı:
Güzel paylaşım Nail abi. Allah doya doya yemeyi nasip etsin. Bizim burada değirmenler çok. Ama bu tarz birşeyle uğraşmazlar bile. Hepsi büyük çaplı çalışıyorlar...
Sağol Erkan, bunlar bir zamanlar köylerde çok ravaçtaydı, bir kısmı büyüttü işini, bir kısmı kapandı. Açık kalanların hem büyük fabrikaları var, hemde köylerde adres belli olsun tarzında 3 ve 4 valslı değirmeleri duruyor, Aynı zamanda burada un, yem, gübre ticareti yapıyorlar.
YAVUZ_13 link=topic=71418.msg824327#msg824327 date=1389276141' Alıntı:
kolay gelsin
bugday degirmende ögütmekle organik olmaz
organik bugday degilse fabrika unundan bir farkı kalmaz tek farkı fabrika ununun fiyatının biraz pahalı olması
hele birde kepeksiz has un(beyaz un) yapıyorsanız fabrika unuyla aynı oluyor
bende un ihtiyacımı kendi bugdayımı degirmende ögüterek karşılıyorum fakat malesef organik olmuyor
bugdaya atılan ilaçlar o bugdayı zaten organik olmaktan çıkarıyor
Sağol teşekkürler, organik mi değilmi ona tam cevap veremem, yalnız en azından hiçbir antibeksin ilaç kullanılmadı. Sadece 1 defa ester ile ilaçladık, onu da buğdaylar 10 cm civarıydı.
Ayrıca genetiğiyle hiç oynanmamış buğday çeşidi var elimizde, diğer arkadaş sadece ondan un yaptırdı, ben hasadı zor diye ekmiyorum, gelecek yıl ekebilirim. Dedelerimiz 1893 yılında Bulgaristan dan getirmişler tohumu.
k_urt_03 link=topic=71418.msg824317#msg824317 date=1389273267' Alıntı:
ALLAH agiz tadiyla yedirmek nasip etsin nail abe..
Sağol Ömer.
Çağrı link=topic=71418.msg824265#msg824265 date=1389263549' Alıntı:
Kolay gelsin abi maalesef bizim çevrede değirmen kalmadı gibi bişey bir iki tane var onlar da işi iyice abarttı
Sağol Çağrı, biz daha kırsaldayız, kentleşemedik.
ismail_17 link=topic=71418.msg824208#msg824208 date=1389253270' Alıntı:
Hiç bir şeyin tadı yok, her şey fenni hayatımızda , kimlerin üretiğini paketlediğini bilmeden tüketiyoruz, kendi ürettiğini tüketmek gibisi yok bilerek görerek, bereketli olsun.
kesikbaş link=topic=71418.msg824199#msg824199 date=1389247436' Alıntı:
Sağolun teşekkürler.
tümosan 8095 link=topic=71418.msg824198#msg824198 date=1389247002' Alıntı:
en güzelini yapıyorsun abi.mevlam ağız tadıyla yemek nsp etsin.
bizde genelde değirmende öğütürüz unu.satın almanın pek bereketide olmuyo ,bide insan buğdayı 550-600 tl ye satıpda geri ununu 1000-1200 tlye alınca zoruna gidiyo.
Sağol Hacım, işin parasal boyutu zaten ayrı bir dert.
hacimmet link=topic=71418.msg824193#msg824193 date=1389244252' Alıntı:
Kolay gelsin abi bizde hep değirmende kendi buğdayımızla un yaptırıyoruz,abi bazlama,sıkma kaymak böreği felan olursa geliriz yemeye.
Sağol Hacım, her zaman beklerim.
omerfarukkoc link=topic=71418.msg824173#msg824173 date=1389228055' Alıntı:
Kolay Gelsin Nail Abi, En Güzelini Yapıyorsun, Tamamen Doğal
Sağol Ömer, teşekkürler. Olabildiğince doğal.