merhaba sevgili kardeşlerim.mirasdan kaynaklı borçsuz harçsız 100.000 tl para kaldı. ankarada ikamet ediyorum ve başka şehirlerde yaşamayı planlıyorum. şehirden uzak köy veya dağlık bir yerde hayat sürmek. bu yüzdende yatarım yada hayvancılıkla uraşmayı düşünüyorum.
not=hayvancılık veya tarım veya bahçecilik konusunda bilgim yok. eleman tutup bende yapa yapa örenicem
*100.000 tl para ile zarar etmeden hangi ürünü yetiştirebilirim
*alet edevatım yok kiralamayı düşünüyorum
*şehir sıkıntım yok neresi uygunsa oraya yerleşebilirim
*tarlayı kiralıyacağım
*araba almam gereklimi (çıkan ürünleri vs taşımam için)
* meyvecilikle uraşsam limon,portakal vs acaba kaç dekar alan alırsam kar elde ederim
en önemli sorum şu limon bahçeleri çok pahalı tarla kiralayıp orayı bahçe haline dönüştürsem saçmalamışmı olurum.
*100.000 tl var.inek alsam pahalı tutuyo .eleman araba ,bunların satışı yani 100.000 tl yetmiyo . (tabi ben 20 inek olarak hesapladım)
*100.000 tl var.lohwan tavuk alsam 2000 adet 40.000 tl 1000 adet alsam kar vermez dıye korkuyorum .eleman araba yer kirası çiflik tesisi kurulumu çadır olarak,bunların satışı yani 100.000 tl yetmiyo .
kafam biraz karışık yardımcı olursanız sevinicem .
not=hayvancılık veya tarım veya bahçecilik konusunda bilgim yok. eleman tutup bende yapa yapa örenicem
sorularım-tarım ve meyvecilik
*100.000 tl para ile zarar etmeden hangi ürünü yetiştirebilirim
*alet edevatım yok kiralamayı düşünüyorum
*şehir sıkıntım yok neresi uygunsa oraya yerleşebilirim
*tarlayı kiralıyacağım
*araba almam gereklimi (çıkan ürünleri vs taşımam için)
* meyvecilikle uraşsam limon,portakal vs acaba kaç dekar alan alırsam kar elde ederim
en önemli sorum şu limon bahçeleri çok pahalı tarla kiralayıp orayı bahçe haline dönüştürsem saçmalamışmı olurum.
sorularım-hayvancılık
*süt sığırcılığımı yoksa tavukculukmu*100.000 tl var.inek alsam pahalı tutuyo .eleman araba ,bunların satışı yani 100.000 tl yetmiyo . (tabi ben 20 inek olarak hesapladım)
*100.000 tl var.lohwan tavuk alsam 2000 adet 40.000 tl 1000 adet alsam kar vermez dıye korkuyorum .eleman araba yer kirası çiflik tesisi kurulumu çadır olarak,bunların satışı yani 100.000 tl yetmiyo .
kafam biraz karışık yardımcı olursanız sevinicem .