PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İLK DEFA BU YIL ÇİFTÇİLİK YAPIYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? AYÇİÇEK-BUĞDAY (FOTOĞRAFLI)
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="İSMAİL TUTAR" data-source="post: 1455123" data-attributes="member: 56055"><p>Anladığım kadarıyla Trakya bölgesinde çiftçilik yapacaksınız..</p><p></p><p>Bu sezon Buğday ekilecek yerler pulluk sürülü olduğu için sonrasında Aysan ile karıştırıp, gerekirse ekstra merdane çekip toprağın ekime hazırlaması gerekiyor. Sonrası ise mibzer ile buğday ekimi yapılacak, üstüne birde son olarak merdane çekip ekimi bitirebilirsiniz.</p><p></p><p>Normal sezonlarda ayçiçeği biçilen tarlaya sonrası buğday ekileceği zaman illaki pulluk ile sürüme gerek yok, goble yada Aysan ile karıştırıp direkt olarak mibzer ile ekilebilir, üstüne de merdane çekersiniz.</p><p></p><p>Ayçiçeği saplarını toplamak yada kıymak için tırmık yada Ciguliye ihtiyaç var, ayçiçeği sonrası buğday ekmek için goble avantajı olacaktır, zira ayçiçeği saplarını kıyıp toprağa karıştırıyor, zaten onun işiyle tohum yatağı da hazır oluyor, hemen eklersiniz..</p><p></p><p>Ayçiçeği ekilecek tarla öncelikle sonbaharda pulluk ile sürlülür, kışın öyle bekler, ilkbahar sırası 7 li patlama çekip karıştırıp ayçiçeği ekimi öncesi gerekirse ilaç makinası ile toprak altı ilacı atılıp beklemeden Aysan ile tohum yatağı hazırlığı yapılabilir, birkaç gün sonra merdane ile son kez tohum yatağı hazırlığı yapılır, ayçiçeği ekiminden sonra dilerseniz bir kez daha merdane çekilebilir..</p><p></p><p>Pulluk ve patlamayı toprak yaş yada tavsız iken çekmeyin, toprak hasta oluyor. Beton gibi yüzey çıkıyor.</p><p></p><p>Toparlamak gerekirse;</p><p></p><p>Buğday ekimi için sırasıyla</p><p>- Goble veya Aysan ile tohum yatağı hazırlığı..</p><p>- Mibzer ile ekim..</p><p>- Merdane ile tohum örtme ve son tesviye</p><p></p><p>Ayçiçeği ekimi için sırasıyla;</p><p>- Pulluk ile sürüm(sonbaharda)</p><p>- Patlama ile toprak karıştırma(Kış sonu ilkbahar başı)</p><p>- İlaç makinası ile toprak altı ilacı (gerekirse)</p><p>- Aysan ile tohum yatağı hazırlığı</p><p>- Merdane yada tırmık ile tohum yatağı son hazırlıklarını</p><p>- Havalı mibzer ile ekim.</p><p>- Gerekirse son merdane çekilebilir</p><p>- Biçimden sonra sap toplama yada kıymak(tırmık Ciguli yada goble ile)</p><p></p><p>Bol ve bereketli verimler dilerim..</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="İSMAİL TUTAR, post: 1455123, member: 56055"] Anladığım kadarıyla Trakya bölgesinde çiftçilik yapacaksınız.. Bu sezon Buğday ekilecek yerler pulluk sürülü olduğu için sonrasında Aysan ile karıştırıp, gerekirse ekstra merdane çekip toprağın ekime hazırlaması gerekiyor. Sonrası ise mibzer ile buğday ekimi yapılacak, üstüne birde son olarak merdane çekip ekimi bitirebilirsiniz. Normal sezonlarda ayçiçeği biçilen tarlaya sonrası buğday ekileceği zaman illaki pulluk ile sürüme gerek yok, goble yada Aysan ile karıştırıp direkt olarak mibzer ile ekilebilir, üstüne de merdane çekersiniz. Ayçiçeği saplarını toplamak yada kıymak için tırmık yada Ciguliye ihtiyaç var, ayçiçeği sonrası buğday ekmek için goble avantajı olacaktır, zira ayçiçeği saplarını kıyıp toprağa karıştırıyor, zaten onun işiyle tohum yatağı da hazır oluyor, hemen eklersiniz.. Ayçiçeği ekilecek tarla öncelikle sonbaharda pulluk ile sürlülür, kışın öyle bekler, ilkbahar sırası 7 li patlama çekip karıştırıp ayçiçeği ekimi öncesi gerekirse ilaç makinası ile toprak altı ilacı atılıp beklemeden Aysan ile tohum yatağı hazırlığı yapılabilir, birkaç gün sonra merdane ile son kez tohum yatağı hazırlığı yapılır, ayçiçeği ekiminden sonra dilerseniz bir kez daha merdane çekilebilir.. Pulluk ve patlamayı toprak yaş yada tavsız iken çekmeyin, toprak hasta oluyor. Beton gibi yüzey çıkıyor. Toparlamak gerekirse; Buğday ekimi için sırasıyla - Goble veya Aysan ile tohum yatağı hazırlığı.. - Mibzer ile ekim.. - Merdane ile tohum örtme ve son tesviye Ayçiçeği ekimi için sırasıyla; - Pulluk ile sürüm(sonbaharda) - Patlama ile toprak karıştırma(Kış sonu ilkbahar başı) - İlaç makinası ile toprak altı ilacı (gerekirse) - Aysan ile tohum yatağı hazırlığı - Merdane yada tırmık ile tohum yatağı son hazırlıklarını - Havalı mibzer ile ekim. - Gerekirse son merdane çekilebilir - Biçimden sonra sap toplama yada kıymak(tırmık Ciguli yada goble ile) Bol ve bereketli verimler dilerim.. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İLK DEFA BU YIL ÇİFTÇİLİK YAPIYORUM YARDIMCI OLUR MUSUNUZ? AYÇİÇEK-BUĞDAY (FOTOĞRAFLI)
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt