İlaç kaç senede bozulur

Eskiden toz ilaçlar 4 yıl, sıvı ilaçlar 2 yıl skt olurdu şimdi hepsini aynı yaptılar. Arkadaşın dediği gibi ab de 5 yıl skt vardır ABD de ise bu toz ilaclarda 7 yıldır. Peki Türkiye de neden aynı ilaç 2 yıl skt li. Ülkemizde saklama koşullarının iyi olmadığını düşünerek 2 yıl standart uyguluyorlar. Eğer ilacınız güneş almayan serin bir yerde saklandiysa ve ağzı sıkı bir şekilde kapalı ise 3 yılda hiçbir şey olmaz. Benim 5 yıllık ilaç kullanmisligim vardır etkisinde de bir sıkıntı olmadı

Arkadaşlar merhaba elimde 3 bidon opera Max pas ilacı var 2020 son kullanım tarihli ama donma falan olmadı kesinlikle bu sene kullanalım diye düşünüyoruz bozulmuşmudır sizce
Güneşte kalmamış, don a uğramamış ise kesinlikle kullan hocam.Benim gecen yıllardan kalma yarim kalmış ilaçları kullanmisligim bile oldu,sıkıntı olmadı...

Geçen günlerde 2019' dan kalma pas ilaçlarını attım. Bozulmuş bir durumu yoktu. Serin yerde güneş görmeden saklı duruyordu. Pas ilaçlarında zaten çok sıkıntı olmaz. En fazla etkisi azalır biraz diye düşünüyorum. Ot ilacı olsa belki o zaman sıkıntı olabilir biraz. Ama ağzı açılmadıktan sonra pek birşey olmayacağına düşünüyorum. Bencede 5 seneye kadar kullanılır.