İl/İlçenizde Neler Oluyor?

Bu hafta; bölgedeki verimlerini test etmek üzere Kırklareli’nin Pehlivanköy ilçesindeki köylere Aga, Burak, Sasa, Ada 523 ve Samada 07 isimli yerli mısırların ekimi yapılırken Çorum’da Anadolu arısının ürettiği ayçiçeği balının hasadı başladı.

Bilecik’in Pazaryeri ilçesinde 3 bin dekar alanda başlayan şerbetçi otunun, Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde "yer muzu" diye de bilinen bağrıbütün kavununun, Bursa’nın Yenişehir ilçesinde salçalık domatesin, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde turşuluk hıyar olarak bilinen kornişonun hasadı sürüyor. Adana'da birinci ürün danelik mısır hasatı devam ediyor.
Peki, bu hafta sizin il/ilçenizde neler oluyor?
FB_IMG_1566333921308.jpg

Pancar ve patates tarlalarında Ağustos ayında gelişen ören dikeni (köy göçüren) işçiler tarafından kesiliyor kuru fasulyenin son suları veriliyor kayısıda son segenler toplanıyor üzüm bağlarımız da yöresel üzüm çeşidimiz kabarcık dediğimiz üzüm şireleniyor
Ekilecek olan buğday tohumları ilaçlanıyor
Armutlar da artık yetmeye başladı Malatya hocamız armutları pazarda yerini almak üzere elmalar da onları takip ediyor
Ve diğer yandan gelecek yıla ekikecek olan pancar tarlaları sürülmeye başlıyor

• Beğen
Tepkiler: The_Hoca
Karpuzcular kavuncular zararda sonları topluyor domates salçalık biber toplanıyor
Salçalık yeni çıktı.harıl harıl lahana karnabahar ekiliyor.mısır slajı çat pat başladı. Çeltiklerde başsklar dönmeye başladı.hayvancılık işleri çalışana iş çok .

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ebay06 ve The_Hoca
Sıfır faizli hayvancılık kredisi kaldırılmış .100000 ₺ geçen sene alan bir arkadaşa 75000 vermişler %4 ten ayrıca sigorta teminat varsa expertiz ücreti 66 lira eline geçer 14 ay boyuncasonra 80000 olarak ödersin 80-66:14 masraf faiz &15 e gelir .en ucuz bu ben %4 diye aldım. Başıma bunlar geldi mecbur kalmadıkça almam.alanlara Allah yardım etsin.

Sıfır faizli hayvancılık kredisi kaldırılmış .100000 ₺ geçen sene alan bir arkadaşa 75000 vermişler %4 ten ayrıca sigorta teminat varsa expertiz ücreti 66 lira eline geçer 14 ay boyuncasonra 80000 olarak ödersin 80-66:14 masraf faiz &15 e gelir .en ucuz bu ben %4 diye aldım. Başıma bunlar geldi mecbur kalmadıkça almam.alanlara Allah yardım etsin.
Yani 100 bin çekti eline 66 bin geçti ve geri ödemesi 14 ay sonra 80 bin lira mi olacak