Aksaray Eskilde her sene arpa arkası ekeriz. Orta erkenci çeşitler ekim ayında biçiliyor. Sulu koşullarda iyi bakımda 300-450kg verim var.
6 sıralı Ramata ekiyoruz. Toprak hazırlığı pek iyi değildi. Merdane çekmemize rağmen mibzeri tıkadı. Sulayıp tarlayı hazırlamak gerekiyor. Ben dikey işlemeyi uygun gördüğüm için pullukla işlemeyi sevmiyorum. Direk rotovatorle son derinlikte giriyorum. Sulasaydık mibzer tıkanmazdı.Aksaray arpası ekiyorsunuz galiba bu senede ektiniz mi 2. Ürün çekirdek toprak hazırlığı nasıldı Ekim mesafeleri neydi
6 sıralı Ramata ekiyoruz. Toprak hazırlığı pek iyi değildi. Merdane çekmemize rağmen mibzeri tıkadı. Sulayıp tarlayı hazırlamak gerekiyor. Ben dikey işlemeyi uygun gördüğüm için pullukla işlemeyi sevmiyorum. Direk rotovatorle son derinlikte giriyorum. Sulasaydık mibzer tıkanmazdı.
70-45 sıra arasında 18.5cm e ektirdik, yani 9400 tohum. Bence dekara sağlam 5bin bitki ektirmek stres ve sap kalınlığı açısından güzel oluyor. Daha seyrek olursa ot ilacının öldüremediği otları doğal olarak gölgenin az olması nedeniyle öldüremiyoruz.
Bu sene hangi tarihte ekildi o bölgede ikinci ürün çekirdek gübreleme yapıldı mı yeniden
16 Haziranda ekim yaptık. Tabana 30kg DAP kullanıldı. Çıkış için 2 kere yüzeysel sulandı.
7 gün sonra çıkış bitti
13 gün sonraki durumu + hafif sulama :
Ekli dosyayı görüntüle 51161
5 Temmuz:
Ekli dosyayı görüntüle 51162
16 Temmuz + 6 saat sulama + 20kg üre
Ekli dosyayı görüntüle 51163
23 Temmuz + 6 saat sulama
Ekli dosyayı görüntüle 51164