İkinci ürün eken var mı?

Ynt: İkinci ürün eken var mı?

sulama imkanın varmı hemşerim..eger varsa arpanın yerine hemen sürüp tekrar arpa ekebilirsin..ben 3 4 yıl önce denedim bi 8 dönüm yerde azda olsa su vardı sulayıp yetişdirdim ..sapın alt kısımları alaca yeşilli olsada başak kurudu..pek önemsemedim yani deneme amaclı ekmişdim ve beklentimden fazla verim aldım..aşşa yukarı güz ekimiyle aynı verim sayılır..tabana gübre atmadım yeşerince yüzüne amanyum sülfat attım...tekrar ekmeyi cok düşünüyorum ama su cok az o yüzden ekmiyorum..başkada yağlık ürün yetişirmi bilemiycem..

Ynt: İkinci ürün eken var mı?

hemşerim baraj suyu oldumu cok iş yapılır..ama bizim iklim ve toprakda suda olsa kısıtlamalar olur diye düşünüyorum..bu arpa ekme işini madem suyun bol olcak..birinci ürünü kaldırdıgında anıza bi su koyur öyle sür..yada sürüm yaptıkdan sonra ekilcek duruma hazır hale getirdiginde tarlayı ekmeden kompile yagmurlamayla tarlayı 3 saatte olsa sula tava getir ..topraga düşen tohum kuruya düşmez ve tez cillenir..başkada bilmiyorum yem bitkisi yağlık yetişirmi..ama arpa kesin yetişir heleki su bol ollunca ..yinede deneme amaclıilk yıl az ek ..bakdın randıman aldın ..bu sistemi dene derim ..bol ve bereketli yıllar hemşerim..