PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İhsangazi'de Siyez Buğdayı Ekimi Başladı
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
Mesaj
<blockquote data-quote="TrakKulüp Gündem" data-source="post: 1465987" data-attributes="member: 4"><p>[ATTACH=full]83207[/ATTACH]</p><p><strong>Kastamonu’nun İhsangazi İlçesinde Siyez Buğdayı Ekimi Başladı</strong></p><p></p><p>Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde, 12 bin yıllık geçmişe sahip "buğdayın atası" olarak bilinen coğrafi işaretli siyez buğdayının ekimine başlandı. Hitit dönemine kadar uzanan köklü geçmişiyle bilinen siyez buğdayı, bu sezon da 12 bin dekarlık bir alanda toprakla buluşuyor. Bölgenin siyez üreticilerinden Sebahattin Ciğerci, ailesiyle birlikte bu yıl 90 dekar alanda siyez ekimi yaptıklarını belirtti. Ciğerci, hasat sonrası siyez unundan makarnaya kadar çeşitli ürünler üretip pazarlayarak ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti.</p><p></p><p>Genç çiftçi Yasin Ciğerci ise "Bugün siyez buğdayımızı tarlayla buluşturuyoruz. Nemli hava, ekim için çok ideal. Siyez, nemin toprağa geçmesiyle köklenebiliyor. Allah nasip ederse ağustosta hasadını yapacağız," dedi. Ayrıca Ciğerci, çiftçilikle ilgilenen gençlere, "Toprağımıza sahip çıkmalıyız. Herkes kendi bölgesinin ürünlerine sahip çıksın," mesajını verdi.</p><p></p><p>Siyez buğdayı, Kastamonu’da geleneksel yöntemlerle üretilip işlenirken, siyez unu, makarnası ve eriştesi gibi ürünlerle Türkiye’nin farklı illerine gönderiliyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="TrakKulüp Gündem, post: 1465987, member: 4"] [ATTACH type="full"]83207[/ATTACH] [B]Kastamonu’nun İhsangazi İlçesinde Siyez Buğdayı Ekimi Başladı[/B] Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde, 12 bin yıllık geçmişe sahip "buğdayın atası" olarak bilinen coğrafi işaretli siyez buğdayının ekimine başlandı. Hitit dönemine kadar uzanan köklü geçmişiyle bilinen siyez buğdayı, bu sezon da 12 bin dekarlık bir alanda toprakla buluşuyor. Bölgenin siyez üreticilerinden Sebahattin Ciğerci, ailesiyle birlikte bu yıl 90 dekar alanda siyez ekimi yaptıklarını belirtti. Ciğerci, hasat sonrası siyez unundan makarnaya kadar çeşitli ürünler üretip pazarlayarak ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti. Genç çiftçi Yasin Ciğerci ise "Bugün siyez buğdayımızı tarlayla buluşturuyoruz. Nemli hava, ekim için çok ideal. Siyez, nemin toprağa geçmesiyle köklenebiliyor. Allah nasip ederse ağustosta hasadını yapacağız," dedi. Ayrıca Ciğerci, çiftçilikle ilgilenen gençlere, "Toprağımıza sahip çıkmalıyız. Herkes kendi bölgesinin ürünlerine sahip çıksın," mesajını verdi. Siyez buğdayı, Kastamonu’da geleneksel yöntemlerle üretilip işlenirken, siyez unu, makarnası ve eriştesi gibi ürünlerle Türkiye’nin farklı illerine gönderiliyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
Cevapla
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
İhsangazi'de Siyez Buğdayı Ekimi Başladı
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Üst
Alt