Bulunduğum yerde hububat ekim mibzerleri üç nokta askı özellikli değil olsada ekim döne döne dediğimiz yani tarlanın bir köşesinden başlayıp sınırlar takip edilir ve içe doğru ekilir. Biten noktadan tarlanın köşelerine doğru ( makas ) dik ekim yapılır ki dönüşlerde muhtemel kalan açıklıklar giderilsin. Bu, duruma göre iki bazen üç hatta dört tura kadar çıkar.
Makas diye tabir ettiğimiz bu alanın %90 ından fazlası mükerrer ekim yapılır. Daha çok tohum, daha fazla gübre ve hatta bu daha kötüsü düşük verim sonucuna karşın tıpkı ayçiçeği, pancar vb. gibi ekim yapıyorum dört beş yıldır. Bu ekim şekli özellikle kare yada dikdörtgen olmayan tarlalarda daha da önem arz ediyor düşüncesindeyim.Bu ekim yöntemi ile az önceki olumsuzlukları minimuma indirgemiş oluyorum bilmem yanılıyor muyum.
Sizin görüşleriniz varsa konuyla ilgili okumak isterim.
Kolay gelsin.
Makas diye tabir ettiğimiz bu alanın %90 ından fazlası mükerrer ekim yapılır. Daha çok tohum, daha fazla gübre ve hatta bu daha kötüsü düşük verim sonucuna karşın tıpkı ayçiçeği, pancar vb. gibi ekim yapıyorum dört beş yıldır. Bu ekim şekli özellikle kare yada dikdörtgen olmayan tarlalarda daha da önem arz ediyor düşüncesindeyim.Bu ekim yöntemi ile az önceki olumsuzlukları minimuma indirgemiş oluyorum bilmem yanılıyor muyum.
Sizin görüşleriniz varsa konuyla ilgili okumak isterim.
Kolay gelsin.