Ynt: HİBELİ TRAKTÖR VERİMİ...?
zafer ozan link=topic=69515.msg792000#msg792000 date=1383944806' Alıntı:
çıkan arkadaşlara hayırlı olsun.bugün zirat odaları ve tar.il.müd sordum,ipard projesine eskişehir girmiyor.alınan hibelere bakılınca prosüdür o kadar olsun,30000ytl de var 1500000ytl projelerde var.artan paradan söz ediliyor ,bu paranın geri gitmesindense türkiyede kalmasından yanayım.5-10000ytl makinelere hibe alabilmek için neler yapıldığını hepimiz az çok biliyoruz.hibe projelerin sade 42 ile deyilde,ülke geneline dağılması gerekirdi.bu konuyada değinmeden edemiyceğim
Kesinlikle katılıyorum. Ben geçen yıl 100.000 lira harcayıp bu çevrenin en modern koyun ahırını yaptırdım. AutoCad bildiğim için bilgisayarlı tasarımından tutun da sanal mukavemet testlerine kadar tüm proje çizimlerini de kendim yaptım. İstendiği anda kapalı, istendiğinde açık, yada istendiğimde yarı açık ve kademeli yarı açık sistemlerden herhangi birine dönüşebilen bu çelik konstrüksiyon ahırın projesini çizmem bir yılımı aldı. Çevre ilçelerden, köylerden sürekli ahırı gömeye ve projeyi kendi inşaatlarında kullanmak için örnek-ölçü almaya gelenler oldu, hala oluyor.
Kısaca çevremdeki küçükbaş hayvancılık yapanların modern tesisler kurmaları için hem örnek, hem de teşvik olduk ama ne fayda. Tekirdağ, İpart kapsamında desteklenen iller içerisinde olmadığından tüm maliyet kendi cebimizden çıktı. Ne bir destek, ne bir teşvik.
Benim suçum neydi peki? Adı sayılı illerden birinde doğmamış olmam mı? Topraklarımızın o illerde olmaması mı?
Bu güne bugün Türkiye ' de hayvancılığın en verimli ve modern yapıldığı ilk üçten olan Tekirdağ İpart kapsamına alınmamış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?
Aromatik ve tıbbi bitkiler ile ilgili gerekli olan sertifika programı da burada açılmadığı için hiçbirimizin sertifikası yok. Doğal olarak hibeli traktör için başvuru hakkı da.
Artık hiçbirşeye şaşırmıyorum. Bir kulağımızın arkası kaldı Tekirdağ ahalisi olarak, oraya da değdirmeleri yakındır.