Hayvancılık 'la ilgili fikir önerisi

Selamın Aleyküm arkadaşlar..
21 yaşındayım babam ahır kuralım diyor 100 bin gibi de paramız var.
Ama nasıl yapalım ne zaman yapalım bilemiyoruz.
Baharı bekleyip proje yazıp hibe beklesek olurmu ??
Şuan 15 20 arası hayvanımız var.. bi öneri tavsiye alayım
Ahir nasıl olsun ne zaman başlayım acele mi edeyim bilemiyoruz...

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Selamın Aleyküm arkadaşlar..
21 yaşındayım babam ahır kuralım diyor 100 bin gibi de paramız var.
Ama nasıl yapalım ne zaman yapalım bilemiyoruz.
Baharı bekleyip proje yazıp hibe beklesek olurmu ??
Şuan 15 20 arası hayvanımız var.. bi öneri tavsiye alayım
Ahir nasıl olsun ne zaman başlayım acele mi edeyim bilemiyoruz...

Arkadaşlar olcaya ben önerdim biraz kafası karışık 2 yıllık makina okudu besyo ya felan hazırlanayıö diyor babasıda ahır yapalım demiş bende boşuna okumaya çalışma sistemli ahır yapın dedim sizde bi fikir öneride bulunurmusuz !!

Hayvancilik icin uygun imkanlar varsa olur
Imkan nedir dersek uygun iklim mera yada sulu tarim yonca misir yapabilecek yada verimli kuru tarim yapabilecek toprak
Okul hayvancilik kiyaslamasi yapacak olursak
Okulda dersler iyise 5000 uzeri maaşlı bir iş sahibi olacaksan oku derim hayvana boşver
Yok dersler cok iyi degilse ozaman hayvanciliga devam
Bizde yaşadık bu sorunları simdi çocuklarla yaşıyoruz
Aile onemli gecinebilirmisin baba ile baba cok önemli sert mizaclimi uygun karakterlimi isi yonetmek istermi devamli ekonomi yonetimi nasil olur
Yoksa baba işe karışmaz iyi bir yardimci olurmu önemli
İşin yonetim boyutu baba ogul arasinda sikinti olacaksa bastan herkesin işi mali ayri olsun yok baba iyi bir yardimci olacaksa beraber olur
Cunku hayvancilik baba ocağında başlıyor cogumuz için
Basarili olabilmek icin geriye kaliyor sabah erken kalkip işini iyi takip etmek
Dedigim gibi yas 47 benim yaşadık bu gunleri şimdi çocuklar buyudu onlarla yasiyoruz

Imkan nedir dersek uygun iklim mera yada sulu tarim yonca misir yapabilecek yada verimli kuru tarim yapabilecek toprak
Okulda dersler iyise 5000 uzeri maaşlı bir iş sahibi olacaksan oku derim hayvana boşver
Aile onemli gecinebilirmisin baba ile baba cok önemli sert mizaclimi uygun karakterlimi isi yonetmek istermi devamli ekonomi yonetimi nasil olur
İşin yonetim boyutu baba ogul arasinda sikinti olacaksa bastan herkesin işi mali ayri olsun yok baba iyi bir yardimci olacaksa beraber olur
Dedigim gibi yas 47 benim yaşadık bu gunleri şimdi çocuklar buyudu onlarla yasiyoruz

Selam ismail bey yanılmıyorsam Biga da bir jersey ırkı büyükbaş çiftliği varmış ..Bu çiftlikle ilgili bilginiz var mı?

Uygun imkanlar var 50 hayvanı besleyecek tarlam var.
5000 maaş alamam okul felan sıkıntı..
Bizim koyde marketimiz var ekonomi yönetimi olarak babam iyidir.. babamlada anlaşırız sorun olmaz.. market ile beraber hayvancılıkla da uğraşıyoruz şuan 20 tane kadar hayvanimiz var

Kendin severek isteyerek secmen güzel
Baba da bu konuda rahat olur nasil olsa kendi seçti diye
Bizdede benzer sorunlar var dedim üniversite sinavina girdi benim cocok ilk sinav 170 baba ben okucam diyor oglum ders yapmiyorsun. Bunun adi isten kacmak
Bizimde baslangic icin guzel imkanlari miz var
Ama demem illa yap diye sorumluluğu büyük sonra terslik olunca demesin baba sen cektin isin içine kendisi seçsin yolunu
Okuyan cocukta var bende hukuk fakultesi 3. sinif seneye bitcek ders calisiyor hırslı başarır guvenir im
Seneye tekrar denedin dershane firsati var dedigim olmadi kendisi secsin yolunu
Ben severek basladim bu ise hala işçiliğini kendim yapıyorum sagimini traktorunu tarlasini sezonlarda işçi calistriyorum
Başlangıç icin 20 hayvan güzel severek yapmak sıkı takip başarının anahtari

Kendin severek isteyerek secmen güzel
Baba da bu konuda rahat olur nasil olsa kendi seçti diye
Bizdede benzer sorunlar var dedim üniversite sinavina girdi benim cocok ilk sinav 170 baba ben okucam diyor oglum ders yapmiyorsun. Bunun adi isten kacmak
Bizimde baslangic icin guzel imkanlari miz var
Ama demem illa yap diye sorumluluğu büyük sonra terslik olunca demesin baba sen cektin isin içine kendisi seçsin yolunu
Okuyan cocukta var bende hukuk fakultesi 3. sinif seneye bitcek ders calisiyor hırslı başarır guvenir im
Seneye tekrar denedin dershane firsati var dedigim olmadi kendisi secsin yolunu
Ben severek basladim bu ise hala işçiliğini kendim yapıyorum sagimini traktorunu tarlasini sezonlarda işçi calistriyorum
Başlangıç icin 20 hayvan güzel severek yapmak sıkı takip başarının anahtari

Valla hevesliyiz abi imkânda varken yapalım diyoruz umarım seninde oğlanla anlaşırsın çiftçilik güzel meslek ama çoğaltıp hayvanı işçi çalıştırmak lazım onu takip etmek lazim 200 felan hauvan olacak