Arkadaşlar bursa da 110 dönüm çiftliğim var henüz başlangıç aşamasındayım.Piyasadan 12 tane başlangıç aşamalı düve aldım ve ocakta tohumlatacağım bu işe yeni girdiğim için temkinli davranıyorum.Bugün de erkunt 70 e traktör anlaşması yaptım.Araziye 40 dönüm yulaf ektim.Arazimin kalan kısmını meralık kullanıyorum.Arkadaşlar bir bakıcım var güvenilir biri hayvanlar da holştayn.Bu aşamada hayvanlar mera otu ve günde onar kilo mısır slajı ve az da yonca veriyorum.Hayvanlar yağmurlu havalar dışında merada yayılıyor.Ahırım şu aşama da trapez saç üç tarafı ikişer metre yükseklikle çevrili ve güney cephe açık.Yer henüz beton değil toprak.arazimiz oldukça havadar bir yer.Köylüyle konuştuğumda daha önce burda koyunculuk yapılıyormuş daha uygun diyor masraf açısından.Bazı endişelerim var
Şİmdi sorunumuz
1.Bakıcım hayvanlar üşür diyor ayrıca hayvanların yağmurlu ortamda merada kalmasının zararı var mı,ayrıca çamurlu zemin ne tür zararı olur?
2.Yukarda ki yem miktarı uygun mu ?ayrıca hazır yem almama gerek var mı?
3.Hayvanlar süt verme aşamasına geldiğinde ortalama hayvan başı süt verimi günlük ne olabilir ve yem rasyonum ne olmalıdır.?Burda yulaf mısır slajı ve yonca uygun fiyata bulunuyor
Şİmdi sorunumuz
1.Bakıcım hayvanlar üşür diyor ayrıca hayvanların yağmurlu ortamda merada kalmasının zararı var mı,ayrıca çamurlu zemin ne tür zararı olur?
2.Yukarda ki yem miktarı uygun mu ?ayrıca hazır yem almama gerek var mı?
3.Hayvanlar süt verme aşamasına geldiğinde ortalama hayvan başı süt verimi günlük ne olabilir ve yem rasyonum ne olmalıdır.?Burda yulaf mısır slajı ve yonca uygun fiyata bulunuyor