Hasta inek

Dogum yapan hasta inegimiz vardi kulaklari soguk bisey yemiyordu arka ayaklari degistiriyordu ayaktayken idrar yapiyor bisey yemedigi icin diski yoktu dun en son veterner cagirdik felc olmus dedi serum yapti iğneler vurdu sonra yemeye basladi biraz aksam bugun baktim yine kulaklar soguk yemiyor acaba tedavi yavas yavasmi iyileştirecek 4 gundur diski yok

Dogum yapan hasta inegimiz vardi kulaklari soguk bisey yemiyordu arka ayaklari degistiriyordu ayaktayken idrar yapiyor bisey yemedigi icin diski yoktu dun en son veterner cagirdik felc olmus dedi serum yapti iğneler vurdu sonra yemeye basladi biraz aksam bugun baktim yine kulaklar soguk yemiyor acaba tedavi yavas yavasmi iyileştirecek 4 gundur diski yok
kalsiyum eksikliği sebebiyle doğum sonrası yatıp kalan inekler olabiliyor.
iki gün içinde kalkmazsa sonuç pek iyi olmuyor.
siz veterineri yine çağırın serumlar fayda edecektir.

abi nervit vur bide ateşini ölç bakalım kaç derece yonca balyası ver mide çalışmıyor olabilir

IMG_3027.JPG 4 gun sonra yapti diskisni sert be yapistirici gibi

Bilmiyorum bu cevabım sana saçma gelebilir mi ama hastalandığımızda bilirsin gider aktara papatya, ıhlamur, limon, ada çayı, zencefil, hibisküs alır kaynatırız bilirsin bunları az suda kaynatıp yumuşatarak, sonrada biraz soğutup ryegras veya yonca otuyla karıştırarak vermeni öneririm. Şimdi söylediğimi saçma bulan ve ilaç olmadan iyileşmez diyecek bir çok insan olacak biliyorum. Ama oda bizim gibi bir canlı ve bize iyi gelen her şey ona da iyi gelecektir diye düşünüyorum. Hem hasta hemde yeni doğum yapmış bir hayvan çok vitamin, kalsiyım ve tuz kaybetmiş demektir. Bu besinler ona hem gerekli vitamini sağlayacak hemde gereken iyileşmesini arttıracaktır. Bunlar babaannelerimizin, anaannelerimizin bizlere yaptığı şifa ilaçlarıdır, bize yarayan onlara hayli hayli yarar. Bide yarış atları doğum yaptıklarında, onlara bolca taze meyve verdiklerini görmüştüm. Diyeceksiniz şimdi bu inek ama atta ki de işkembe inekte ki de işkembe sonuçta. En kaliteli fındığı fıstığı ve yemişleri verdiklerini de gördüm. Tavsiye ederim ara ara verin hem sütü artar hem vitamin açısından güçlenir diye düşünüyorum.

Not: Ben baytar veya besi yetiştiricisi değilim. Sadece fikrimce olanı ve görüp yaşadığım şeylerle tahmini olanları söylüyorum. Çokta abartmadan vermenizi öneririm. Ayrıca ada çayı ve zencefil gaz yapabilir ve acıdır. Bu yüzden midesi rahatlasın diye kaynattığınız kaba göz kararı tarçın tozu atın derim.