kore malı ise kalsınkara42 link=topic=66429.msg753900#msg753900 date=1371739237' Alıntı:TYM DİYE BİR MARKA BİLDİĞİM KADARIYLA KORE MALI
Sayın Tümosannn, yazılarında hep bir tümosanı övme var. Daha ben eleştirdiğini görmedim. Belki eleştirmiş olabilirsin de. Neyse, bende bir ara tümosn kullandım ve hala onun bende açtığı bel fıtığı ile uğraşıyorum. Tümosan kendini çok geliştirmeli. Öyle sadece motorum güçlü demekle bu iş olmuyor malesef. 70-80 li yıllarda değiliz sadece güce önem verilmiyor. Ergonomi, konfor, kullanım kolaylığı vs vs. Demişşsiniz ki Hindistan üretimi perkins bizimkilerden çok mu iyi. Senin sömürge olarak baktığın Hindistan dünyada ekonomi olarak, pazar olarak ilk sıralarda yer alıyor. Hatta Kimya sektöründeki pazar payı çok çok yüksek... Bunlar sadece hatırladıklarımdan bir kaçı. Biz ne zaman başarılı oluruz onuda söyleyeyim. Yatırımcı cebini düşünmeyip, kaliteye önem vererek, çalmadan, modern teknolojiyi yakından takip ederek ve en önemliside ülkesini severek bu işe başlayıp, markasını yücelttiği zama başarılı olacağız...tumosannn link=topic=66429.msg753915#msg753915 date=1371743889' Alıntı:BURDAN HERKESE SOLUYORUM O PERKINSLER INGILIZ PERKINSI DEĞİL ONDAN HER ONUNE GELEN MARKA PERKINSİ TAKIYOR INGILİZLERIN FIRMALARI VAR SOMURGE ULKELERINDE ORNEK HINDISTAN HINDISTAN DA URETILIYOR O MOTORLAR COK MALIYETI AZ OLDUGU ICIN AMA KALITESI TARTISILIR ERKUNT SERVISINE SORMUSTUM BUNLAR INGILIZ PERKINSI DEĞİL HINDISTAN PERKINSI DEDİ ERKUNT İÇİN ŞİMDİ SİZE SORUYORUM HINTLILERIN URETIMI KADAR BIZIM TURKLERIN URETIMI TÜMOSAN HINT PERKINSI KADAR KALITELI OLAMAZ MI ?? HINTLILERDEN COK MU AŞAĞI SEVIYEDIYIZ ??
son dizelerine katılıyorum türklerin yerli traktörleri ital traktörler kadar olamıyo arkadaşında dediği gibi cebini deyil ülkesini insanını düşünmesi lazımdoganbey1 link=topic=66429.msg754073#msg754073 date=1371814088' Alıntı:Sayın Tümosannn, yazılarında hep bir tümosanı övme var. Daha ben eleştirdiğini görmedim. Belki eleştirmiş olabilirsin de. Neyse, bende bir ara tümosn kullandım ve hala onun bende açtığı bel fıtığı ile uğraşıyorum. Tümosan kendini çok geliştirmeli. Öyle sadece motorum güçlü demekle bu iş olmuyor malesef. 70-80 li yıllarda değiliz sadece güce önem verilmiyor. Ergonomi, konfor, kullanım kolaylığı vs vs. Demişşsiniz ki Hindistan üretimi perkins bizimkilerden çok mu iyi. Senin sömürge olarak baktığın Hindistan dünyada ekonomi olarak, pazar olarak ilk sıralarda yer alıyor. Hatta Kimya sektöründeki pazar payı çok çok yüksek... Bunlar sadece hatırladıklarımdan bir kaçı. Biz ne zaman başarılı oluruz onuda söyleyeyim. Yatırımcı cebini düşünmeyip, kaliteye önem vererek, çalmadan, modern teknolojiyi yakından takip ederek ve en önemliside ülkesini severek bu işe başlayıp, markasını yücelttiği zama başarılı olacağız...
tumosannn link=topic=66429.msg753915#msg753915 date=1371743889' Alıntı:BURDAN HERKESE SOLUYORUM O PERKINSLER INGILIZ PERKINSI DEĞİL ONDAN HER ONUNE GELEN MARKA PERKINSİ TAKIYOR INGILİZLERIN FIRMALARI VAR SOMURGE ULKELERINDE ORNEK HINDISTAN HINDISTAN DA URETILIYOR O MOTORLAR COK MALIYETI AZ OLDUGU ICIN AMA KALITESI TARTISILIR ERKUNT SERVISINE SORMUSTUM BUNLAR INGILIZ PERKINSI DEĞİL HINDISTAN PERKINSI DEDİ ERKUNT İÇİN ŞİMDİ SİZE SORUYORUM HINTLILERIN URETIMI KADAR BIZIM TURKLERIN URETIMI TÜMOSAN HINT PERKINSI KADAR KALITELI OLAMAZ MI ?? HINTLILERDEN COK MU AŞAĞI SEVIYEDIYIZ ??
doganbey1 link=topic=66429.msg754073#msg754073 date=1371814088' Alıntı:Sayın Tümosannn, yazılarında hep bir tümosanı övme var. Daha ben eleştirdiğini görmedim. Belki eleştirmiş olabilirsin de. Neyse, bende bir ara tümosn kullandım ve hala onun bende açtığı bel fıtığı ile uğraşıyorum. Tümosan kendini çok geliştirmeli. Öyle sadece motorum güçlü demekle bu iş olmuyor malesef. 70-80 li yıllarda değiliz sadece güce önem verilmiyor. Ergonomi, konfor, kullanım kolaylığı vs vs. Demişşsiniz ki Hindistan üretimi perkins bizimkilerden çok mu iyi. Senin sömürge olarak baktığın Hindistan dünyada ekonomi olarak, pazar olarak ilk sıralarda yer alıyor. Hatta Kimya sektöründeki pazar payı çok çok yüksek... Bunlar sadece hatırladıklarımdan bir kaçı. Biz ne zaman başarılı oluruz onuda söyleyeyim. Yatırımcı cebini düşünmeyip, kaliteye önem vererek, çalmadan, modern teknolojiyi yakından takip ederek ve en önemliside ülkesini severek bu işe başlayıp, markasını yücelttiği zama başarılı olacağız...
ENES4422 link=topic=66429.msg754089#msg754089 date=1371816933' Alıntı:Hayır kesinlikle aşağı seviyede değil çok çok üst seviyedeyiz. Onların pazarda yer almalarının nedenlerinden biri fiyatlarının düşük olması. Erkunt ' un yaptığı parçalar ve motor aksamı zaten İngilizler tarafından alınıp bütün dünyaya satılıyor. Tıpkı dünyada çok pahalı olan av silahlarını üreten Avrupa firmalarının, aslında bütün parçalarını bizden alıp kendi markaları altında sattıkları gibi. Tabi Tümosan ' da aynı şekilde... Traktörden başka tekne motorlarından büyük jeneratörlere kadar dünya piyasasına mal satıyorlar.
UÖZKAN.77 link=topic=66429.msg754132#msg754132 date=1371824847' Alıntı:Tümosan ve Erkunt ' un çıplak motor olarak sattığı ürünler, miktarları hakkında çok bilgim yok... eğer ciddi ihraç yapıyorlarsa tebrikler...