Teşekkür ederim. Belki iç anadolu da farklılık gösterebilir.Merhaba,3-4yıl önce tavsiye üzerine bende 12 dönüm ekmiştim ekiz cinsinden edirnede.Gelişim sürecinde herşey çok güzel göründü başak sayısı ve başak boyları diğer buğday lara fark attı.Ama verim diğer buğdaylar gibi olmadı anların altında kaldı.Bence en önemli sorun embriyo kararması yaptı.Bizde birdaha ekmedik.Belki yöreye göre şartları da değişebilir..
Bizim bölgemizde(Yozgat) ekiz ve kızıltan popüler ürünlerdir. Biz arpa ekiyoruz komple ancak bu yıl ekim nöbeti nedeniyle kızıltan ekeceğiz.
MerhabalarDeğerli forum üyeleri. Bu sene ekiz cinsi buğday ekmek niyetimiz kısmetse. İç ve orta anadoluda bu cins buğday eken yada bilgisi olan arkadaşlar bilgi verebilirse sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim. Bereketli günleriniz olsun.
Bizde arpa ekiyoruz.Sizin de dediğiniz gibi ekim nöbetinden dolayı buğday ekeceğiz. Daha önce kızıltan ekerdik ama ekiz cinsi buğdayı methettiler. Denemeden önce bilgimiz olsun istedim. Teşekkürler.Bizim bölgemizde(Yozgat) ekiz ve kızıltan popüler ürünlerdir. Biz arpa ekiyoruz komple ancak bu yıl ekim nöbeti nedeniyle kızıltan ekeceğiz.
Buralarda esperya ekeni pek duymadım.Merhabalar
Bölgenizde Esperia ekilişi var mı ?
Arpa cinsi ne ekiyorsunuz
Bu arcanda nasıl verim ve mevsim olarak biz aydanhanim ve tarim92 ekiyoruz iki senedir Nisan mayis ayında yağmur yağmadı onun için aydanhanim verimi düştü bu sene tamamına tarım 92 ekecezArcanda ve Aydan hanım ekiyoruz tarlaya göre