PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Günün İşinden Bir Fotoğraf ve Yorum
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Göktürk." data-source="post: 1459340" data-attributes="member: 25349"><p>Evet doğru.Otlar en güzel örnek.Hiç gübresiz yüzbinlerce yıldır hayatlarını devam ettiriyorlar.Ne bit sinek ilacı,ne mantar ilacı,ne sıvı gübre.Çünkü onlar toprağın öz evladı.</p><p>Ancak biz kültür bitkisi yetistiriyoruz.Alanda başka bitkisel ve hayvansal canlı istemiyoruz.Ürettigimiz ürünlerle bizde türümüzü ( H.sapiens) besleyerek devamını sağlamaya çalışıyoruz.Örneğin buğdayda; kuru ve suluda azot ve diğer gübrelerin ihtiyacı farklı.Suluda toprak yapısına göre beklenen verime göre ihtiyaç yine farklı.Ben sulu ve 800+ beklenen verime göre her yıl dekara 15 kg saf azotu veriyorum( taban,1.üst,2.üst).Yağış öncesine denk getirerek tam yararlanma sağlamak, uygulama zamanını geçirmemek gibi şartları da var.Bu yıl yağışlar nedeniyle koruyucu pas ilacı attık.Atmam,pas görürsem atarım diyen arkadaş tarlası aniden pasla kaplanınca dehsete düştü,yoğun ilaçlamayla tarlayı zor kurtardı,verim kaybı da yaşamıştır.</p><p>Kısacası,masraf zevk degil acı veriyor ama bilgili,bilinçli,yerinde,yeteri kadar ve zamanında yapmak zorundayız.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Göktürk., post: 1459340, member: 25349"] Evet doğru.Otlar en güzel örnek.Hiç gübresiz yüzbinlerce yıldır hayatlarını devam ettiriyorlar.Ne bit sinek ilacı,ne mantar ilacı,ne sıvı gübre.Çünkü onlar toprağın öz evladı. Ancak biz kültür bitkisi yetistiriyoruz.Alanda başka bitkisel ve hayvansal canlı istemiyoruz.Ürettigimiz ürünlerle bizde türümüzü ( H.sapiens) besleyerek devamını sağlamaya çalışıyoruz.Örneğin buğdayda; kuru ve suluda azot ve diğer gübrelerin ihtiyacı farklı.Suluda toprak yapısına göre beklenen verime göre ihtiyaç yine farklı.Ben sulu ve 800+ beklenen verime göre her yıl dekara 15 kg saf azotu veriyorum( taban,1.üst,2.üst).Yağış öncesine denk getirerek tam yararlanma sağlamak, uygulama zamanını geçirmemek gibi şartları da var.Bu yıl yağışlar nedeniyle koruyucu pas ilacı attık.Atmam,pas görürsem atarım diyen arkadaş tarlası aniden pasla kaplanınca dehsete düştü,yoğun ilaçlamayla tarlayı zor kurtardı,verim kaybı da yaşamıştır. Kısacası,masraf zevk degil acı veriyor ama bilgili,bilinçli,yerinde,yeteri kadar ve zamanında yapmak zorundayız. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt