Günde 225 bin tavuk kesiyor
Sadi ÖZDEMİR / E-KOBİ
UŞAKta kurulu Gedik Piliç, bölgesel kalmasına rağmen 400 milyon lira ciro yapan bir dev haline geldi. İhracatını da katlayarak arttıran firma, 100 milyon liralık yeni yatırımla günlük 225 bin adet kesim kapasitesine ulaştı.
TAVUK-piliç eti üretiminde dünya standartlarını yakalayan üreticilere sessiz sedasız bir bölgesel marka daha eklendi. Kökleri eskiye dayansa da Ege ve Akdeniz bölgesinin piliç markası olarak kalan Uşak Eşmede kurulu Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Ticaret Sanayi. A.Ş., (Gedik Piliç) bu yılı 400 milyon lira ciroyla kapatıyor. 100 milyon liralık yeni bir yatırımla tüm tesislerini yenileyen Gedik Piliç günde 225 bin adetlik kesim kapasitesine ulaştı. Halen 1200 kişilik doğrudan istihdamı olan firmanın yönetim kurulu başkanı Osman Gedik, yakında İstanbul ve Marmara Bölgesinde de ciddi pazar elde edeceklerini belirtiyor ve şöyle konuşuyor:
45 YIL ÖNCE GÜNDE 25 TAVUK
1960 Eşme doğumluyum. Babamım Halil bey önceleri tuğla üretimi sonra d büyük baş besicilik yapan bir ticaret adamıydı. 1968de de İzmirdeki bir piliç markasından etkilenip tavuk-piliç işine girmiş. Bir dönem ara vermiş ama 1975ten itibaren de tamamen bu işe odaklandı. O zamanlar 2 bin civarı tavukla ve günlük 25-100 arası günlük kesimle yürüyorduk. Uşakta böyle bir üretim zaten yoktu. Lokontalara çevirme piliç temin edermiş. 1984te yeni bir kesimhane yaptık ve günlük kesim kapasitemizi bin adete çıkardık. Ardından bir soğuk hava deposu da ekledik. Böyle kendi bölgemizin ihtiyaçlarını karşılayarak yavaş yavaş büyüdük.
KAZANDIKÇA YENİ YATIRIM
1993e kadar böyle devam ettik. Civcivi başka firmalardan alıp tavuk yetiştirip kesip satıyorduk. Sonra Eşmede çevremizdeki ailelere siz yetiştirin biz alalım, keselim, satalım dedik. Yem de verdik ve böylece işi çevreye yaydık. Aynı yıl bir kesimhane daha kurduk ve 1997ye geldiğimizde günlük kesim 4 bin adete ulaşmıştı. kazandıkça işimize yatırdık ve 2003te bir yatırım daha yapıp saatte 6 bine adet kesime çıktık. 2009da da saatte 8 bin adete ulaştık. 2003te ise damızlık yetiştirmek için yatırım yaptık. Piliçlerimizin analarını aldık, kuluçkayı kurduk. 2007de ise yem fabrikamızın yatırımını tamamladık. Böylece tam entegre bir sisteme ulaştık.
SON 10 YILDA DAHA HIZLI BÜYÜDÜK
2000lerin başında günlük 15 bin tavuk kesim kapasitesi olan bir firmaydık, 2013te bu rakamı günlük 350 bin adete çıkarmış durumdayız. Yılda 100 bin ton tavuk işliyoruz. Son 10 yılda çok hızlı büyümeyi başardık. Bu dönemde Türkiyede de kişi başına beyaz et tüketimi hızlı arttı. Biz şu anda İstanbul ve Marmara Bölgesinde çık zayıfız. Daha çok Ege ve Akdenizde güçlüyüz. Ancak, 2014te istanbul ve Marmarada da pazara hızlı bir giriş yapacağız. Yeni yatırımımız ileri işleme (pişmiş ürün) tesisimiz de yakında üretime başlıyor. İhracatımız zaten her yıl katlanarak büyüyor. Bu yıl 20 milyon liralık piliç ihraç ettik bu rakam da 2014te 40 milyon liraya çıkacak. Şu anda 16 ülkeye ihracat yapabiliyoruz ve buna yeni ülkeler ekleniyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda 2014te 500 milyon lira ciro bekliyoruz.
Stres azaltan dinlenme tesisi
OSMAN Gedik, yıl içinde tamamladıkları yeni yatırımın
100 milyon liralık bir yatırım olduğunu belirtiyor ve şu bilgileri aktarıyor: 150 dönüme, 45 bin metrekare kapalı alan yaptık.
21 bin metrekaresi kesimhane, 9 bin metrekaresi de ileri işlem (pişmiş ürün) tesisi. Tavukları kesimhaneye taşırken, stresten arındırmak için 3 bin metrekarelik bir dinlenme tesisi de yaptık.
7 kilometrelik soğutma hattı
GEDİK Piliçin patronu Osman Gedik, şu anda saatte 80 ton
yem üretebildiklerini ev 600 bin adet damızlığa sahip olduklarını belirtiyor ve Çift vardiya çalışıyoruz. Tavuk vücut ısısı 40 dereceyle kesime giryor uzun bir soğuma sürecinden geçiyor (7 kilometre soğuk ortam) ve ısısı 2 dereceye düşüyor. 7 kilometreyi 3 saatte geçiyor diyor.
Sadi ÖZDEMİR / E-KOBİ
UŞAKta kurulu Gedik Piliç, bölgesel kalmasına rağmen 400 milyon lira ciro yapan bir dev haline geldi. İhracatını da katlayarak arttıran firma, 100 milyon liralık yeni yatırımla günlük 225 bin adet kesim kapasitesine ulaştı.
TAVUK-piliç eti üretiminde dünya standartlarını yakalayan üreticilere sessiz sedasız bir bölgesel marka daha eklendi. Kökleri eskiye dayansa da Ege ve Akdeniz bölgesinin piliç markası olarak kalan Uşak Eşmede kurulu Gedik Tavukçuluk ve Tarım Ürünleri Ticaret Sanayi. A.Ş., (Gedik Piliç) bu yılı 400 milyon lira ciroyla kapatıyor. 100 milyon liralık yeni bir yatırımla tüm tesislerini yenileyen Gedik Piliç günde 225 bin adetlik kesim kapasitesine ulaştı. Halen 1200 kişilik doğrudan istihdamı olan firmanın yönetim kurulu başkanı Osman Gedik, yakında İstanbul ve Marmara Bölgesinde de ciddi pazar elde edeceklerini belirtiyor ve şöyle konuşuyor:
45 YIL ÖNCE GÜNDE 25 TAVUK
1960 Eşme doğumluyum. Babamım Halil bey önceleri tuğla üretimi sonra d büyük baş besicilik yapan bir ticaret adamıydı. 1968de de İzmirdeki bir piliç markasından etkilenip tavuk-piliç işine girmiş. Bir dönem ara vermiş ama 1975ten itibaren de tamamen bu işe odaklandı. O zamanlar 2 bin civarı tavukla ve günlük 25-100 arası günlük kesimle yürüyorduk. Uşakta böyle bir üretim zaten yoktu. Lokontalara çevirme piliç temin edermiş. 1984te yeni bir kesimhane yaptık ve günlük kesim kapasitemizi bin adete çıkardık. Ardından bir soğuk hava deposu da ekledik. Böyle kendi bölgemizin ihtiyaçlarını karşılayarak yavaş yavaş büyüdük.
KAZANDIKÇA YENİ YATIRIM
1993e kadar böyle devam ettik. Civcivi başka firmalardan alıp tavuk yetiştirip kesip satıyorduk. Sonra Eşmede çevremizdeki ailelere siz yetiştirin biz alalım, keselim, satalım dedik. Yem de verdik ve böylece işi çevreye yaydık. Aynı yıl bir kesimhane daha kurduk ve 1997ye geldiğimizde günlük kesim 4 bin adete ulaşmıştı. kazandıkça işimize yatırdık ve 2003te bir yatırım daha yapıp saatte 6 bine adet kesime çıktık. 2009da da saatte 8 bin adete ulaştık. 2003te ise damızlık yetiştirmek için yatırım yaptık. Piliçlerimizin analarını aldık, kuluçkayı kurduk. 2007de ise yem fabrikamızın yatırımını tamamladık. Böylece tam entegre bir sisteme ulaştık.
SON 10 YILDA DAHA HIZLI BÜYÜDÜK
2000lerin başında günlük 15 bin tavuk kesim kapasitesi olan bir firmaydık, 2013te bu rakamı günlük 350 bin adete çıkarmış durumdayız. Yılda 100 bin ton tavuk işliyoruz. Son 10 yılda çok hızlı büyümeyi başardık. Bu dönemde Türkiyede de kişi başına beyaz et tüketimi hızlı arttı. Biz şu anda İstanbul ve Marmara Bölgesinde çık zayıfız. Daha çok Ege ve Akdenizde güçlüyüz. Ancak, 2014te istanbul ve Marmarada da pazara hızlı bir giriş yapacağız. Yeni yatırımımız ileri işleme (pişmiş ürün) tesisimiz de yakında üretime başlıyor. İhracatımız zaten her yıl katlanarak büyüyor. Bu yıl 20 milyon liralık piliç ihraç ettik bu rakam da 2014te 40 milyon liraya çıkacak. Şu anda 16 ülkeye ihracat yapabiliyoruz ve buna yeni ülkeler ekleniyor. Bütün bunları dikkate aldığımızda 2014te 500 milyon lira ciro bekliyoruz.
Stres azaltan dinlenme tesisi
OSMAN Gedik, yıl içinde tamamladıkları yeni yatırımın
100 milyon liralık bir yatırım olduğunu belirtiyor ve şu bilgileri aktarıyor: 150 dönüme, 45 bin metrekare kapalı alan yaptık.
21 bin metrekaresi kesimhane, 9 bin metrekaresi de ileri işlem (pişmiş ürün) tesisi. Tavukları kesimhaneye taşırken, stresten arındırmak için 3 bin metrekarelik bir dinlenme tesisi de yaptık.
7 kilometrelik soğutma hattı
GEDİK Piliçin patronu Osman Gedik, şu anda saatte 80 ton
yem üretebildiklerini ev 600 bin adet damızlığa sahip olduklarını belirtiyor ve Çift vardiya çalışıyoruz. Tavuk vücut ısısı 40 dereceyle kesime giryor uzun bir soğuma sürecinden geçiyor (7 kilometre soğuk ortam) ve ısısı 2 dereceye düşüyor. 7 kilometreyi 3 saatte geçiyor diyor.