PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Güncel Saman Fiyatları
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="bull trakmarket" data-source="post: 719274" data-attributes="member: 31244"><p><strong>Ynt: Güncel Saman Fiyatları</strong></p><p></p><p>Ben biçer parasına sapları verdim ve giden sapların bir kısmı denizlinin dağ köylerine balyanın tanesi 11-13 liradan indi, çoğunluğu 7,5 TL den inmiş, ben satanın yalancısıyım gidip denizliye görmedim, tabi ben masraf yamadım nakliye vermedim, nakliye için bizim burdan denizlinin dağ köyüne 2100 TL alıyor araç sahibi, denizli merkeze 1700 TL, dolu gidip boş geliyor, artı benim tarlalardan sap dönüme ortalama 5 i anca buldu gibi bişey, bizim buralar böyle, Osmaniye ile kıyaslama, kıraç Anadolu topraklarından bahsediyorum ben.</p><p></p><p> Bilmiyorum sen bunu nasıl değerlendirirsin, bizim burada olmayanlar olmaya başladı mesela, sapı yığanlar oldu ama ufak çaplıdır bunlar.</p><p></p><p> Benimse beklediğim buydu zaten, onca işçilikle tarladan balya bastırıp hemen sapı toplamam imkansızdı, makinem yok artı biçimden sonra tarlalarımın sapları çalınıyor ve biçerin hemen ardından balya makinesi sokup toplatmam imkansızdı, bir taraftan harman bir taraftanda bu işe bölünemiyorum.</p><p></p><p> Ama eğerki benim sapları biçim parasına alan olmasaydı bağlatıp yığacaktım, tarlada bırakmazdım, ama buna gerek kalmadan değerlendiren çıktı ve buda benim için çok iyi bir sonuç, çünkü sadece biçim yaptırsam sapı yukardan biçerdi biçerciler, sapını alacağı için tabandan biçti, aldı sapı bağladı sattı, bu yapılan işten kazanacak tabiki, ama ben sadece biçtirsem yukardan biçerlerdi ve sap az çıkardı, bu işten ben şu haliyle bağlatıp yığmaktan daha kazançlıyım, çünkü bağlatıp yığmayada masraf etmemiş oldum.</p><p></p><p> Şimdi anladınmı neden biçer parasına sapı verdiğimi? </p><p></p><p> Biçer parası 12 tl, benim tarladan çıkan sap zaten 5 adet balya olsa 5*4=20TL değerinde şu zamanki fiyatlarla, kilosu 170 krş tan hesap bu. bağlama masrafınıda untmayalım bu arada, burada 1,50 TL den bağlanıyor, 1,50*5=7,5 TL biçim 12 TL bağlama masrafı 7,5 TL oda eşittir 19,5 TL eder. ne eder hesapladık zaten 20 TL eder hesapladık 19,5 TL eder çıkmış bu işten biçim yapıp balya yapan zarar etmedi, biçim den ve balya basmaktan kazandı. </p><p></p><p> Yok alan olmasaydı bağlatır yığardım, yığma masrafı var, bağlama masrafı biçer masrafı hepsine ödemen gerek, dediğim gibi bence sapına biçim en adil yöntemdir, yinede üstüne basarak söylüyorum alan olmasaydı bağlatır yığardım.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="bull trakmarket, post: 719274, member: 31244"] [b]Ynt: Güncel Saman Fiyatları[/b] Ben biçer parasına sapları verdim ve giden sapların bir kısmı denizlinin dağ köylerine balyanın tanesi 11-13 liradan indi, çoğunluğu 7,5 TL den inmiş, ben satanın yalancısıyım gidip denizliye görmedim, tabi ben masraf yamadım nakliye vermedim, nakliye için bizim burdan denizlinin dağ köyüne 2100 TL alıyor araç sahibi, denizli merkeze 1700 TL, dolu gidip boş geliyor, artı benim tarlalardan sap dönüme ortalama 5 i anca buldu gibi bişey, bizim buralar böyle, Osmaniye ile kıyaslama, kıraç Anadolu topraklarından bahsediyorum ben. Bilmiyorum sen bunu nasıl değerlendirirsin, bizim burada olmayanlar olmaya başladı mesela, sapı yığanlar oldu ama ufak çaplıdır bunlar. Benimse beklediğim buydu zaten, onca işçilikle tarladan balya bastırıp hemen sapı toplamam imkansızdı, makinem yok artı biçimden sonra tarlalarımın sapları çalınıyor ve biçerin hemen ardından balya makinesi sokup toplatmam imkansızdı, bir taraftan harman bir taraftanda bu işe bölünemiyorum. Ama eğerki benim sapları biçim parasına alan olmasaydı bağlatıp yığacaktım, tarlada bırakmazdım, ama buna gerek kalmadan değerlendiren çıktı ve buda benim için çok iyi bir sonuç, çünkü sadece biçim yaptırsam sapı yukardan biçerdi biçerciler, sapını alacağı için tabandan biçti, aldı sapı bağladı sattı, bu yapılan işten kazanacak tabiki, ama ben sadece biçtirsem yukardan biçerlerdi ve sap az çıkardı, bu işten ben şu haliyle bağlatıp yığmaktan daha kazançlıyım, çünkü bağlatıp yığmayada masraf etmemiş oldum. Şimdi anladınmı neden biçer parasına sapı verdiğimi? Biçer parası 12 tl, benim tarladan çıkan sap zaten 5 adet balya olsa 5*4=20TL değerinde şu zamanki fiyatlarla, kilosu 170 krş tan hesap bu. bağlama masrafınıda untmayalım bu arada, burada 1,50 TL den bağlanıyor, 1,50*5=7,5 TL biçim 12 TL bağlama masrafı 7,5 TL oda eşittir 19,5 TL eder. ne eder hesapladık zaten 20 TL eder hesapladık 19,5 TL eder çıkmış bu işten biçim yapıp balya yapan zarar etmedi, biçim den ve balya basmaktan kazandı. Yok alan olmasaydı bağlatır yığardım, yığma masrafı var, bağlama masrafı biçer masrafı hepsine ödemen gerek, dediğim gibi bence sapına biçim en adil yöntemdir, yinede üstüne basarak söylüyorum alan olmasaydı bağlatır yığardım. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ürünleri
Tarla Bitkileri
Diğer Tarla Bitkileri
Güncel Saman Fiyatları
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt