GÜBRE TERCİHLERİ

Arkadaşlar sizinde bildiğiniz gibi artık çağımızda her ürüne internet aracılığıyla ulaşmak mümkün. Fakat Bu konuda bence en şanssız kesim yine üreticiler..Mesela gübre firmalarının internet sitesine giriyorsun bakıyorsun yeni bir ürün çıkmış. Sipariş veremiyorsun bayiye gidiyorsun bayinin henüz o üründen haberi bile yok..t.kredi kooperatif inie gidiyorsun ondan bizde yok falan filan...Yani bişeyler üretmek için son gelişmeleri yenilikleri takip de etsen onu denemek kullanmak istesen o ürüne ulaşmak çok zor..Bence bu konuda bişeyler yapılmali...

Zirai bayilerin çoğu bu işin ticaretini yapıyor bu işi değil. Yeni gelen nesil de ilaç bayisi açacagım diye okuyor.

bu kadar bayii olmasını hiç anlayamıyorum,bana bilgi anlamında-rutubet ölçme-toprak analizi vs konularda kolaylık saglamayacaksa & bir sey katmayacaksa niye onunla calısayım ki? zaten sezonda atacagım gübre önceden belli.

Dağıtıcı depolar da türkiyede 1-2 tane büyük firma,nakliye parasını verdinmi dünyanın öbür ucundan gübre getirtirsin istedigin nitelikte.Bayi ile muhattap olacagıma firmaların mühendisleri ile muhattap olmayı tercih ederim. Big-bag vs konularda nasıl uyum sağlayacaklar çok merak ediyorum.

Yurtdışında nasıl ki bayi işleri acep :unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:

Zirai bayilerin çoğu bu işin ticaretini yapıyor bu işi değil. Yeni gelen nesil de ilaç bayisi açacagım diye okuyor.

bu kadar bayii olmasını hiç anlayamıyorum,bana bilgi anlamında-rutubet ölçme-toprak analizi vs konularda kolaylık saglamayacaksa & bir sey katmayacaksa niye onunla calısayım ki? zaten sezonda atacagım gübre önceden belli.

Dağıtıcı depolar da türkiyede 1-2 tane büyük firma,nakliye parasını verdinmi dünyanın öbür ucundan gübre getirtirsin istedigin nitelikte.Bayi ile muhattap olacagıma firmaların mühendisleri ile muhattap olmayı tercih ederim. Big-bag vs konularda nasıl uyum sağlayacaklar çok merak ediyorum.

Yurtdışında nasıl ki bayi işleri acep :unsure::unsure::unsure::unsure::unsure:
Yani demek istediğim örnek veriyorum 1 ton bir kati taban gubresi lazim bayinin elindeki çeşitlere mecbursun başka çeşit için en az bilmem kaç ton alcaksin ki nakliye ucuza gelsin. .aslinda artik mobilya dahil en ağır eşyalari bile ücretsiz kargo yapan firmalar üreticinin istedigi çeşit gübre yi de bi sekilde nakliye masrafini alıcıya bindirmeden bayi fiyatina gönderebilmeli diye düşünüyorum