PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
Gübre Serpme Makineleri Hakkında Tek diskli mi Çift diskli mi ???
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="celtikustasi" data-source="post: 1458703" data-attributes="member: 101265"><p>Benim iki makina ontar disk yapısı ile aynı. Ama üç.basak uc farklı boydaki kanat yapısı ile daha homojen bir gübre atımı hedeflemiş. Zaten o kanatlara ayar yapma şansı olmuyor cıvatalar gübreden kaynıyor. Bende ontar tarzı kanat yapısı var ama üçbaşakin kanat yapısı daha hoşuma gitti daha homojen bir gübre atımı olur. Dikey karıştırici dediğimiz mutfak robotu yada blendir gibi bir bıçağın olduğu bıçakların hafif yukarı baktığı karıştırıcı tipidir diske bağlıdır kolay bozulmaz ama içerde biraz gübre bırakır. Yatay karıştıci diskten bağımsız zincirle tahrik edilen yatay bir milin üzerine değirmen çarkı gibi dönen carklarin gübreyi karıştırmasısir. Yatay karistici daha güzel karıştırır fakat tahrik zinciri hep kopuyor ve tamiri zor oluyor. Çoğu zaman koptuğunu anlamıyorsun o şekilde makinayı kullanıyorsun taaki bir gün makina ufak topacli gübreleri atmayana kadar. Ama içinde bir gram gübre yada mahsul bırakmaz. Dikey olan diskten çıkan bir uzantıya bağlı oldigu icin yok bozulmuş zincir kopmuş gibi dertleri yok. Yatay karıştıci güzel ama çok sıkıntılı gübre için değilde mahsul atmak için yapılmış gibi gübre zinciri yiyor. İkiside işini görür. Çok profesyonel çalışacaksan atılan ürüne göre ayar yapacaksan ontar al. Ben ayar sevmiyorum davulda ne varsa iyi kötü homojen şekilde sacma yapsın dersen ucbasak al. Ben çok ayar sevmiyorum ucbasak alırdım. İçine ne koyarsan homojen şekilde atar. Çok çeşit ürün sacanlar var kanola reygras buğday aspir ayçiçek lenardit kükürt tarım kireci gibi ürüne göre kalibrasyon yapanlar var onlar ontar gibi kanatları ayarlı yatay karıştıcili makina alir</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="celtikustasi, post: 1458703, member: 101265"] Benim iki makina ontar disk yapısı ile aynı. Ama üç.basak uc farklı boydaki kanat yapısı ile daha homojen bir gübre atımı hedeflemiş. Zaten o kanatlara ayar yapma şansı olmuyor cıvatalar gübreden kaynıyor. Bende ontar tarzı kanat yapısı var ama üçbaşakin kanat yapısı daha hoşuma gitti daha homojen bir gübre atımı olur. Dikey karıştırici dediğimiz mutfak robotu yada blendir gibi bir bıçağın olduğu bıçakların hafif yukarı baktığı karıştırıcı tipidir diske bağlıdır kolay bozulmaz ama içerde biraz gübre bırakır. Yatay karıştıci diskten bağımsız zincirle tahrik edilen yatay bir milin üzerine değirmen çarkı gibi dönen carklarin gübreyi karıştırmasısir. Yatay karistici daha güzel karıştırır fakat tahrik zinciri hep kopuyor ve tamiri zor oluyor. Çoğu zaman koptuğunu anlamıyorsun o şekilde makinayı kullanıyorsun taaki bir gün makina ufak topacli gübreleri atmayana kadar. Ama içinde bir gram gübre yada mahsul bırakmaz. Dikey olan diskten çıkan bir uzantıya bağlı oldigu icin yok bozulmuş zincir kopmuş gibi dertleri yok. Yatay karıştıci güzel ama çok sıkıntılı gübre için değilde mahsul atmak için yapılmış gibi gübre zinciri yiyor. İkiside işini görür. Çok profesyonel çalışacaksan atılan ürüne göre ayar yapacaksan ontar al. Ben ayar sevmiyorum davulda ne varsa iyi kötü homojen şekilde sacma yapsın dersen ucbasak al. Ben çok ayar sevmiyorum ucbasak alırdım. İçine ne koyarsan homojen şekilde atar. Çok çeşit ürün sacanlar var kanola reygras buğday aspir ayçiçek lenardit kükürt tarım kireci gibi ürüne göre kalibrasyon yapanlar var onlar ontar gibi kanatları ayarlı yatay karıştıcili makina alir [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Tarım Ekipmanları ve Sulama
İlaçlama-Gübreleme Ekipmanları
Gübre Serpme Makineleri Hakkında Tek diskli mi Çift diskli mi ???
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt