PORTAL
FORUM
Forumlar
Giriş yap
Kayıt ol
Neler Yeni?
Ara
Ara
Sadece başlıkları ara
Kullanıcı:
Forumlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gübre neden etkisiz
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap ver
<blockquote data-quote="Mmurat(mecidiyeli)" data-source="post: 1451179" data-attributes="member: 95971"><p>Gübrelerde yazan sayılar sırasıyla azot fosfor ve potasyum içeriğini temsil ediyor.</p><p>Mesela dap gübresinin formülü 18.46.0</p><p>%18 azot, %46 fosfor, %0 potasyum anlamında.</p><p>Azot fosfor potasyum ve magnezyum ana elementler.bitkinin gelişim döneminde olmazsa bitki gelişemez.</p><p>TÜrkiyede çoğu bölgede potasyum yeterli seviyelerde, ancak kumsal bölgelerde yetersizlikler görülebiliyor.azot zaten yok, fosfor ise bildiğim kadarıyla tüm türkiyede eksik.</p><p>Mta'nın fosfor haritası, potasyum haritası, magnezyum haritası vs gibi haritları var, açıp bakmak faydalı olur.</p><p>Fosfor kireçli topraklarda kirece bağlanarak taşlaşıyor.topraklar kireçliyse fosforlu gübreyi ekime en yakın zamanda veya ekimle birlikte vermek lazım.toprağın ph seviyesi yükseldikçe fosforun çalışması imkansızlaşıyor.</p><p>Bazik toprağın kalitesini arttırmak için en elzem nokta topraktaki organik maddeyi arttırmak.organik madde artarsa bakteri faaliyetleri artıyor, toprak asitleşiyor ve topraktaki bağlı olan fosfor çözülmeye başlıyor.anızı toprağa karıştırmak ve hayvan gübresi atmak lazım.</p><p>Toprak analizi önemli elbette.mesela bizim bölge potasyumca zengin çıktı analizlerde, potasyumlu gübre kullanmayı bıraktım. Geçen sene mısıra tabana %15 potasyumlu 3x15 gübresi kullanmıştım püskülde iken potasyum sülfat verdim, 2030 kg verim aldım, bizim bölge için rekor seviyelerdir.bu sene yine aynı azotu veriyorum ama potasyum ne tabana ne üste vermiyorum.bakalım hasatta göreceğiz ne olacağını.</p><p>Potasyumla ilgili pancarda yapılan bir araştırmada ise son sulamalarla verilen potasyumun pancarda 0.5 polar şeker artışını sağladığı kanıtlanmış.araştırma haymanada tarla ortamında yapılmış.bu sene ben de kullanacağım, geçen sene hesaplamıştım yapılan masrafın 2 katı kdar getiri sağlıyor.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Mmurat(mecidiyeli), post: 1451179, member: 95971"] Gübrelerde yazan sayılar sırasıyla azot fosfor ve potasyum içeriğini temsil ediyor. Mesela dap gübresinin formülü 18.46.0 %18 azot, %46 fosfor, %0 potasyum anlamında. Azot fosfor potasyum ve magnezyum ana elementler.bitkinin gelişim döneminde olmazsa bitki gelişemez. TÜrkiyede çoğu bölgede potasyum yeterli seviyelerde, ancak kumsal bölgelerde yetersizlikler görülebiliyor.azot zaten yok, fosfor ise bildiğim kadarıyla tüm türkiyede eksik. Mta'nın fosfor haritası, potasyum haritası, magnezyum haritası vs gibi haritları var, açıp bakmak faydalı olur. Fosfor kireçli topraklarda kirece bağlanarak taşlaşıyor.topraklar kireçliyse fosforlu gübreyi ekime en yakın zamanda veya ekimle birlikte vermek lazım.toprağın ph seviyesi yükseldikçe fosforun çalışması imkansızlaşıyor. Bazik toprağın kalitesini arttırmak için en elzem nokta topraktaki organik maddeyi arttırmak.organik madde artarsa bakteri faaliyetleri artıyor, toprak asitleşiyor ve topraktaki bağlı olan fosfor çözülmeye başlıyor.anızı toprağa karıştırmak ve hayvan gübresi atmak lazım. Toprak analizi önemli elbette.mesela bizim bölge potasyumca zengin çıktı analizlerde, potasyumlu gübre kullanmayı bıraktım. Geçen sene mısıra tabana %15 potasyumlu 3x15 gübresi kullanmıştım püskülde iken potasyum sülfat verdim, 2030 kg verim aldım, bizim bölge için rekor seviyelerdir.bu sene yine aynı azotu veriyorum ama potasyum ne tabana ne üste vermiyorum.bakalım hasatta göreceğiz ne olacağını. Potasyumla ilgili pancarda yapılan bir araştırmada ise son sulamalarla verilen potasyumun pancarda 0.5 polar şeker artışını sağladığı kanıtlanmış.araştırma haymanada tarla ortamında yapılmış.bu sene ben de kullanacağım, geçen sene hesaplamıştım yapılan masrafın 2 katı kdar getiri sağlıyor. [/QUOTE]
Alıntı ekle…
İnsan doğrulaması
FORUM
Hızlı Paylaşım
Hızlı Paylaşım
Gübre neden etkisiz
Bu site çerezler kullanır. Bu siteyi kullanmaya devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş olursunuz.
Kabul
Daha fazla bilgi edin…
Alt