Şu haberi oku ve bulunduğunuz ildeki SGK müdürlüğüne geckmeden müracaat yapın.
GSS borcunu sildirmek için son tarih 2 Ocak (GSS borcu affı)
http://www.ntv.com.tr/galeri/ekonom...-2-ocak-gss-borcu-affi,Ia02k4tyMUW9fjP8nuP5AQ
yarın gıdcegız kardeş tam bır rezılık bşka bişe degil vay
Gecmis olsun. Gss olayi 01 ocak 2012'den beri uygulanan ve herhangi bir sosyal guvencesi olmayan vatandaslarin saglik hizmetlerinden ne sekilde faydalanacagini belirleyen bir sistemdir. Herhangi bir sosyal guvencesi olmayan vatandas ikametinin bulunduğu yerdeki sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfına giderek gelir testi yaptirir. Bu islem sizin saglik hizmetlerinden ucretsiz veya prim odeyerek faydalanacaginizi ayirt eden islemdir. Sosyal guvencesi olmayan vatandas bu islemi yaptirmadigi takdirde sgk sizi G2 kademesinden (en ust gss odemesinin bir alt kademesi) otomatik olarak borclandiriyor. Babaniza gelen bu ceza hangi tarihleri kapsiyor? Sgk ya gidip olayi detayli ogrenmenizde fayda var. Muhtemelen sizi sosyal yardimlasma ve dayanisma vakfina gonderip gelir testi yaptirmanizi isteyecek, cikan sonuca gore borcunuzu ya silecek ya da biraz daha asagi düşürecektir. Gss affi suresince gittiğinizde sizin icin cok faydasi olacaktir.arkadşlar babama 12 bınler ggs borcu çıktı bugun teblıgt geldı bu nasıl bır sıstemdır babam şua benım sıgortamdan yararlanıyor sgk ödemezsnız icra gelır dıyor şaştık kldık koylu insanlrık dogru dürüds gelırımz yok ama devlet kazandıgımz 3 kuruşa bıle goz koymuş
Eger g3 diye tabir edilen en ust düzey prim çıkıyorsa hic gss ile uğraşmayın ve uste bi miktar daha ekleyip normal sigortanizi odeyin. Gss'nin emeklilik primine bi katkisi yoktur, sadece sagliktan faydalanmanız icindir. Normal sigorta odemenizi yaparsaniz en azindan prim doldurmuş olursunuz. Gelir testi yapilirken hane bazli olarak islem yapilir. Yani evde sizin, anne ve babanizin gelirleri, araç ve gayrimenkulleri hesaplamaya dahil edilir.Arkadaşlar bu gelir testi nasıl bişeydir her seferinde en yüksek basamak çıkıyorum. Bir bilen varsa lütfen açıklasın.
Eger g3 diye tabir edilen en ust düzey prim çıkıyorsa hic gss ile uğraşmayın ve uste bi miktar daha ekleyip normal sigortanizi odeyin. Gss'nin emeklilik primine bi katkisi yoktur, sadece sagliktan faydalanmanız icindir. Normal sigorta odemenizi yaparsaniz en azindan prim doldurmuş olursunuz. Gelir testi yapilirken hane bazli olarak islem yapilir. Yani evde sizin, anne ve babanizin gelirleri, araç ve gayrimenkulleri hesaplamaya dahil edilir.
Uzerinize kayitli arac ve gayrimenkul fazlaysa, bir de rayic bedeller yuksekse prim de yuksek cikar. Su an icin 65 ama ilerleyen zamanin ne getirecegini bilemeyiz. Sahsi dusuncem eger ki g3 cikiyorsa normal sigortani yatirmandir.Bizim burası belediyelik kalıyor. Rayiç bedel muhabbetinden dolayı hesap kabarıyor muhtemelen. Bende borç gözükmüyor sistemde heralde yapılandırma yapılmamış daha. Emeklilik yaşınıda 65 e çıkarmışlardı en son o zamana kim öle kim kala. Dediğiniz gibi normal bir sigorta başlatmak gerekli.
Gecmis olsun, siz ucuz kurtulmussunuz. Dediğiniz gibi bu süreç biraz sıkıntılı ilerliyor. Borcu çıkartıp tebligat gönderen sgk, gittiğinizde genellikle saglikli bilgi vermezler ve vatandaşı azarlar gibi sosyal yardımlaşma vakfına gönderirler. Vakıfta prosedür gereği baya bi evrak karmaşası yasarsiniz, sizin gelirinize, giderinize, esyaniza kadar cesitli sorulara maruz kalip bu bilgileri verdikten sonra basvurunuz alinir. Alinan basvurular hemen neticelenmez, ortalama 10-15 gun sonra neticelenir ve vakifta isiniz kalmaz. Borcu yapilandirma veya silmek icin tekrar sgk ya gitmeniz gerekir.Selamunaleykum bende yeni evlendim eşimin üzerine 1100 lira borc çıktı.
Hemen SGK ya gidip arastirdik tabi.
Oradaki arkadaşlar soysal yardımlaşmaya gidmemizi ve gelir tespiti başvurusu yaptirmamizi söylediler.
Giddik basvurduk, bazi formlar doldurduk başvurumuzu aldilar neyse.
Birgün sonra arayıp bizi çağırdılar ben calistigim için eşim giddi benim uzerime olan araziler, traktörler herşey çıkmış orda bende memur olduğum için kirada oturmamiz işe yaradi da g1 seviyesi gelir seviyesi cikti.
Neyse parayı bugün ödedim 400 liraya yakin para.
GELELİM İŞİN SIKINTILI YERİNE
Tabi bu süreçler burda yazıldığı kadar tatli tatli gidmiyor çıldırıyorsunuz, kızıyorsunuz, bağırıp çağırıyorsunuz saçma sapan işler çünkü.
Benim eşim 25 yaşına gectigimiz ağustosda girdi. Ulan hani 25 yasina kadar olanlarin gss leri silinecekti diyorum sacma sapan konusuyorlar. Gidiyorum sosyal yardımlaşmaya gelir testi yaptiracam diyorum bana bisürü angarya anlatiyorlar.