arkada$lar google earth programıyla tarlanızın kaç dekar oldugunu hesaplamak çok kolay .. belki bilen vardır ama ben bilmeyen arkada$lar için anlatmak istiyorum .. gerçekten boru döşemek için metreyi ögrenmekte cok faydalı oluyor damlama ve yagmurlama yapıcak arkada$lara yardımcı olabilir .. ayrıca arazisinin kaç dekar oldugunu tam bilmek isteyenler içinde yardımcı olabilir .. ben kendim kullandım 1 2 dönüm şaşma oldu oda milimlik kaymalardan dolayı oldugunu düşünüyorum metredede 1 2 metre şaşabiliyo .. öncelikle google earh programını indiriyoruz .. deneme sürümü için kayıt yaptırıyoruz google earthin internet sitesinden .. ardından google mailimize 7 günlük deneme şifresini gönderiyor .. programı açtktan arazimizi bulduktan sonra üst menüde araçlar kısmında cetvel var çokgen seçenegine gelip uzunluk ölcülerini metre alan ölçüsünüde metrekare olarak tanımlıyoruz sonra arazimizin köşelerini işaretlemeye başlıyoruz tüm noktalar işaretlenip arzimizin etrafına cizgi tamamen cevrildiğinde alan kısmında metrekare cinsinden arazi alanını gösteriyor.boru döşemek isteyenler içinse aynen yine cetvel kısmında yol bölümüne gelip uzunlugu metre yapıyoruz iki nokta arasındaki mesafeyi gösteriyor .. benim çok işime yaradı umarım merak edip ölçmeye fırsatı olmamış olanlar olabilir .. en azından kafanızda bi rakam belirir .. i$inize yaraması dileğiyle ..