Arkadaşlar babamın amcaoğlunda 2004 model 240S vardı. Sıfır almıştı. İlk geldiğinde çok harika bir motordu. Bayılıyordum resmen. Birgün tarlada 640 ile herk yaparken bir kaza geçirdiler. 640 Önde giderken pulluğu kaldırmış. 240 ın şoförüde arkaya bakıyormuş. Sonra 240 640ın pulluğa geçmiş. Kaput, fan, farlardan birisi, ön panjur vs haşat olmuştu. O yüzden çalışmıyordu. Gittim 168 ile sürütleyerek getirdim kapıya. Parçalarını almış babamlar. Kapıda yaptık çattık eline verdik. Anlıyacağınız motorun orjinalliği estetiği gitti. Artık gönlüm kalmadı. En sonda 4 sene önce 6 ton kum atmışlar. Romorkla beraber 7 ton.. Sivas ' tan bizim köye kadar 3 güzergah var. Rampalı olanını seçmişler. Gelene kadar motoru öldürmüşler. Pek çekiş gücü kalmadı. Traktör yağ banyolu disk frendir. Bunu 18 bin liraya verdi. Piyasına bakarsanız 25 bin.. Motoru harcadı resmen.. Sonrada gitti eski tip Tümosan 74.80N aldı. Sonradan kabin. Kamyondan indirdiler. 4 11 Pulluğu takıp tarlaya girdiler. 1. viteste vay şöyle çekiyor vay böyle. Bizimkini aldım geldim tümosanın feryadını köylüler dinliyormuş. Tohum eletme zamanıda hayvan gübresine battı dolu romorkla. Çıkaramayınca hemayı getirdik. Hema ileri geri vurdu çıktı. Tohum ekerken tohum gübre dolu romorku tarlaya çıkaramadı. Eşti oyuk oyuk. Hayırlı olsun yinede.. Allah kaza bela vermesin..