genç çiftçi ve benzeri hibeler.

02.02.2016
2,117
2,377
40
bursa

bu genç çiftçi projesi hakkında ayrıntılı bilgisi olan varmı?
yeni ahır istiyorlarmı ?
ne kadar süredir işsiz olmalıyım ?
koyunlara sigorta mecburiyeti varmı varsa yıllık ne kadar ?
üç yıl koyunları satamıyoruz üç yıl sigortalı başka işe girememe engeli varmı?
başvuru yapıp almama durumu varmı?
köye dönüş vayvancılık yapmak isteyenlere başka bir yardım varmı ?

yeni ahır istiyorlarmı ?

Yorumları bekliyoruz bakalım

Selam un aleyküm. Ben erzurum köpruköyluyum. Bu hibeye başvurdum buyuksehir de sakarya da yaşıyorum .memleketim erzurum koprukoyde başvurdum üstelik geçmişte hiç sigortamda olmadı. Ahir istemiyorlar sadece bulunduğun yerde bir tapulu arazi veya koyde oturduğun yerde kira sözleşmesi istiyorlar . Çok az kişiye çıkan göstermelik bir hibe programı seçim programı. 3 yil sana verilen koyunları satamazsjn ama ondan doğanları satabilrsin. 3 yıl sigortali iste calisamazsin. Birde hayvanların sigorta ücreti sana ait birde 30 bin lik hibe için 5-7 bin tl arası ücret ön ödeme istediklerini biliyorum

Selam un aleyküm. Ben erzurum köpruköyluyum. Bu hibeye başvurdum buyuksehir de sakarya da yaşıyorum .memleketim erzurum koprukoyde başvurdum üstelik geçmişte hiç sigortamda olmadı. Ahir istemiyorlar sadece bulunduğun yerde bir tapulu arazi veya koyde oturduğun yerde kira sözleşmesi istiyorlar . Çok az kişiye çıkan göstermelik bir hibe programı seçim programı. 3 yil sana verilen koyunları satamazsjn ama ondan doğanları satabilrsin. 3 yıl sigortali iste calisamazsin. Birde hayvanların sigorta ücreti sana ait birde 30 bin lik hibe için 5-7 bin tl arası ücret ön ödeme istediklerini biliyorum
o zaman köye dönelimde koyun bakalım diye çok bakarlar köye dönüp kendime kadar eker dikerim istimiyom koyunda destekte [emoji16]

Maalesef öyle şahsen ben öyle yapıyorum sakaryadan erzurum a köyüme 3 senedir tarlalarimizi ekip biciyorum biraz sermayem olsa tamamen yerlesecegim de ... bu hibe zimpirtisindan hiçbirşey bekleme tamamen dümen

Maalesef öyle şahsen ben öyle yapıyorum sakaryadan erzurum a köyüme 3 senedir tarlalarimizi ekip biciyorum biraz sermayem olsa tamamen yerlesecegim de ... bu hibe zimpirtisindan hiçbirşey bekleme tamamen dümen
şöyle bir durum var.
benim köydeki ahırlarım kerpiçten hibe veya benzeri bir durumdan faydalanmak için çok uçuk paralara ahır yapmak gerekiyor.
40 koyundan aşağı olduğundada peşinden koşmaya değmez.
hadi verdiler hayvanların 3 yıl mecburi sigortası var.
verecekleri hayvanların kalitesi tamamen şansa.
benim için en uygunu köyde oturup fabrikalarda koşturmaya devam etmek olacak gibi görünüyor.

Bu hibe programları gerçekten çok çetrefilli bir iş. Ben zamanında kosgeb için denemek istemiştim. Lakin okadar çok şey istiyolar ve o kadar ince eleyip sık dokuyorlar ki, uğraşmaktansa uğraşmamayı tercih ettim. Bu destekler filanda ancak parası olana olabiliyor. Sen 50 koycan devlet sana 20 vercek onuda sana bilmem kaçyıllık takside bölerek verecek gibi, bide 3 yıl iflas etmiycen, denetim altında olacaksın filan falan gibi şartlar var. Neye göre kime göre ayarlanmış orası meçhul. Ama dağın öte tarafı buradan gözüktüğü gibi değil bence. İyice incelemeden ve paran olmadan girilecek işler değil. Elindeki parayla bir al bir sat daha iyi bence.

• Beğen
Tepkiler: ilhan_mkp

yeni ahır istiyorlarmı ?

İlhan abi ilk yıl araştırdım öğrendiklerimi anlatayım
Yeni agıra gerek yok ama memur gelip baktığında burada küçükbaş olur demesi lazım
Başvuru yaptığınız gün den itibaren sigortasız olmanız lazım sonra hibeyi alacağınız zaman tarım Bağ-Kur ü yapacaksınız ...
Sigorta mecburiyeti var fiyat bilmiyorum ...
Üc yıl anaçları satamiyorsunuz Üç yıl ikametgah nizi köy harici bir yere tasiyamiyorsunuz .Herhangi bir iş yerinde SSK li esnaf Bağ-Kur yapamıyorsun sadece tarım bakuru olacak

Başvuru yapıp alamayabilirsiniz şansa

Şartlardan herhangi birini ihlal ettiğinizde aldığınız hibeyi faizi ile geri ödüyorsunuz ...

• Beğen
Tepkiler: Laser master
İlhan abi ilk yıl araştırdım öğrendiklerimi anlatayım
Yeni agıra gerek yok ama memur gelip baktığında burada küçükbaş olur demesi lazım
Başvuru yaptığınız gün den itibaren sigortasız olmanız lazım sonra hibeyi alacağınız zaman tarım Bağ-Kur ü yapacaksınız ...
Sigorta mecburiyeti var fiyat bilmiyorum ...
Üc yıl anaçları satamiyorsunuz Üç yıl ikametgah nizi köy harici bir yere tasiyamiyorsunuz .Herhangi bir iş yerinde SSK li esnaf Bağ-Kur yapamıyorsun sadece tarım bakuru olacak

Başvuru yapıp alamayabilirsiniz şansa

Şartlardan herhangi birini ihlal ettiğinizde aldığınız hibeyi faizi ile geri ödüyorsunuz ...
ençok bozan kısmı bu tarım bağkuru tarım bağkuruna geçiş yapınca bizim ödemiş olduğumuz SSK büyük ölçüde yalan olacaktır.
açıkçası iş kuruyoruz hesabı koyun bakacaz diye emekli maaşını 65 yaşıma kadar ölmesem 3te birine düşürmüş oluyorum böyle bir ayrıntı var.
tarım bağkuru falan bunları biraz araştırmak lazım.
ama benim gördüğüm bu genççiftçi köye dönüş mevzuları iyice hiçbir işi gücü olmayan insanlara uygun vasıfsız çalışana daha uygun gibime geliyor.

ençok bozan kısmı bu tarım bağkuru tarım bağkuruna geçiş yapınca bizim ödemiş olduğumuz SSK büyük ölçüde yalan olacaktır.
açıkçası iş kuruyoruz hesabı koyun bakacaz diye emekli maaşını 65 yaşıma kadar ölmesem 3te birine düşürmüş oluyorum böyle bir ayrıntı var.
tarım bağkuru falan bunları biraz araştırmak lazım.
ama benim gördüğüm bu genççiftçi köye dönüş mevzuları iyice hiçbir işi gücü olmayan insanlara uygun vasıfsız çalışana daha uygun gibime geliyor.

Aynen abi bis gezenin boş kalfası olmak lazım... Ben eşimin üzerinden basvuracaktim ancak şartlari öğrenince vaz geçtim zaten 36 ay Bağkur yatirsaniz 18000 TL gidiyor 30 bin TL ile kurduğumuz iş 3 yılda 18.000 TL kazandirmaz birazda birseyleri kayıt altına almak için çıkarılan hibe gibi görünüyor özellikle gencleri bagkurlu yapmak amaç

• Beğen
Tepkiler: ilhan_mkp
6 koyunla başlayıp suan yeni evler yeni traktör araba alan insanları biliyorum . 40 koyun çok iyi bir rakam 25 te öyle . Koyun bereketlidir. Ahır meselesine gelince evet doğruyu söylüyorsun yeni tip ahir istiyorlar o da 50 bin tl maserati var bizim köyde ki komşumuz yaptı 50 bine yakın parası gitti. Bizim anadolu da ki bütün köylülerde fantazi var son model traktör ve 50 bin tl lik ahir yazık günah

Bende hasankaleliyim Köprüköy un neresinden sin