Holstein boşver bakmakda, doyurmakta mesele. Eğer küçük çapta bir ahır/çiftlik kuracaksan JERSEY cinsini tavsite ederim. Holsteindan 1/3 daha az masraflı, daha az yem yer ve daha az gübre salar. Ayrıca en kaliteli süt ve ürünleri elde edersin.Arkadaşlar inşallah yeni ahır kuracağım yakında . Süt inekçiliği yapmak istiyorum . Holstein cinsi sertifikalı gebe düve alacağımız Türkiye çapında sağlam firmalar var mı ? Uygun fiyata temin edeceğimiz yerler var mı? Fiyatları nasıl ?
Kimlik bilgisi olan belgeye pasaport diyoruzCahilliğimi mazur görün lütfen. Pasaport olan hayvan dışarıdan getirilen inek olmuş hayvan mı yoksa yurt dışı hayvandan doğma düve mi
Jersey düşünürsen o zaman şöyle yap derim. Örneğin 10 adet hayvan alacaksan 5 adet HOLSTEIN, 5 adette JERSEY yanına koy karıştır sütünü. Senin sütünün üzerine süt olmaz o yörende.40 dönüm sulanır arazim var mersinde .mısır ve yonca ile kaba yemi halledeceğim inşallah. Jersey i sütün kalitesi için ileride düşünüyorum 1-2 tane
Abi hangi cıftlik orası fiyat cok uygunmuş6300 tl ye verdi aracilara birkac gun once 1 adet arkadasim
6 ila 7 bin tl tahminim bizim bolgede
Sertifika bilmiyorumda pasaportlari var
Bizim burada aile isletmesi ciftlik degilAbi hangi cıftlik orası fiyat cok uygunmuş
Alinan hayvanin alt yapisi cok onemliAnladım ama verim garanti değil öyle . Anne baba nın süt verimini bilemiyoruz . Aracının güvenilirliğine kalıyor iş...