GEBE DÜVE SATIŞI

Arkadaşlar inşallah yeni ahır kuracağım yakında . Süt inekçiliği yapmak istiyorum . Holstein cinsi sertifikalı gebe düve alacağımız Türkiye çapında sağlam firmalar var mı ? Uygun fiyata temin edeceğimiz yerler var mı? Fiyatları nasıl ?

6300 tl ye verdi aracilara birkac gun once 1 adet arkadasim
6 ila 7 bin tl tahminim bizim bolgede
Sertifika bilmiyorumda pasaportlari var

Arkadaşlar inşallah yeni ahır kuracağım yakında . Süt inekçiliği yapmak istiyorum . Holstein cinsi sertifikalı gebe düve alacağımız Türkiye çapında sağlam firmalar var mı ? Uygun fiyata temin edeceğimiz yerler var mı? Fiyatları nasıl ?
Holstein boşver bakmakda, doyurmakta mesele. Eğer küçük çapta bir ahır/çiftlik kuracaksan JERSEY cinsini tavsite ederim. Holsteindan 1/3 daha az masraflı, daha az yem yer ve daha az gübre salar. Ayrıca en kaliteli süt ve ürünleri elde edersin.

40 dönüm sulanır arazim var mersinde .mısır ve yonca ile kaba yemi halledeceğim inşallah. Jersey i sütün kalitesi için ileride düşünüyorum 1-2 tane

Cahilliğimi mazur görün lütfen. Pasaport olan hayvan dışarıdan getirilen inek olmuş hayvan mı yoksa yurt dışı hayvandan doğma düve mi

40 dönüm sulanır arazim var mersinde .mısır ve yonca ile kaba yemi halledeceğim inşallah. Jersey i sütün kalitesi için ileride düşünüyorum 1-2 tane
Jersey düşünürsen o zaman şöyle yap derim. Örneğin 10 adet hayvan alacaksan 5 adet HOLSTEIN, 5 adette JERSEY yanına koy karıştır sütünü. Senin sütünün üzerine süt olmaz o yörende.

Haklısın murat bey , ama 2 kardeş giriyoruz bu işe . ilk zamanlar biraz süte ihtiyacımız olur . 9 holstein 1 jersey le başlarım . Daha sonra takviye yaparım inş.

Büyük bir Çiftlikte 30 litrenin altında süt veren ineği sürüde tutmazlar . 6-7 yılı devirmiş başarılı bir işletmeden gebe düve alınabilir . Süt veriminde 1 numaralı etmen hayvanın genetiği sonuçta

TrakKulüp Mobil Uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.