Arkadaşlar ben bu sene tavsiye üzerine forblanc buğday ektim. Kurakliga ve soğuga cok dayanikli ve cok verimli diyorlar. Eken arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yaparsa sevinrim. Anlatıldığı gibimi aceba fransiz tohum
Kardesim ekimden bicimine kadar ne uyguladin anlatabilirmisinGecen sezon deneme amacli 5 donum ekmistim.bu yil 200 donum ektim beyaz taneli cok kaliteli bir bugday.tane ve sap verimi cok yuksekti
650kg verim 30 balya saman
Verdiğin bilgiden dolayi teşekkür ederimBen ekmedim yanliz dicle üniversitesinin sulu arazisinde ekilmisti tabelasi vardı bi kaç kez baktım kardeslenme evresinde pek birseye benzemiyordu yanliz nisandan sonra baya bi düzeldi basak dönemindede baktım basakta hem tane sayısı iyiydi hemde taneler iri idi .
Ben tabandan 2lt humik asit 20 kg dap mart 25 te 10 kg ure nisan sonunda 10kg ure ve yapraktan micro element humik asit 250cc 120gr 20 20 20 te ve 150 cc sivi organik madde uygulayacagim nasil olur acaba. Verdigim saf azot yeterli olurmuGecen sezon deneme amacli 5 donum ekmistim.bu yil 200 donum ektim beyaz taneli cok kaliteli bir bugday.tane ve sap verimi cok yuksekti
Topraktan ilk defa kullandim daha çıkışlar tam olmadi net birsey soyleyemem.yapraktan uygulamayi yapmadin. Yapinca paylasirim eski haliyle yeni halini kardeşim.Humik asidin faydasını gordunmu
Kardeş ozeldende yazdim cvp vermedin şu forblanc a nasil bir uygulama yaptin sana zahmet bir aciklarmisin.Gecen sezon deneme amacli 5 donum ekmistim.bu yil 200 donum ektim beyaz taneli cok kaliteli bir bugday.tane ve sap verimi cok yuksekti
Kardeşim humik asit uyguladigim yerlerdeki yabanci otlar bile güzel çıkmış. Ve humik asit uygulanan yerde attigim üre gubresi diger yerlere göre daha erken çalışıyor 10 12 günde kesin calisiyor. Faydasi varHumik asidin faydasını gordunmu
Arkadaşlar ben bu sene tavsiye üzerine forblanc buğday ektim. Kurakliga ve soğuga cok dayanikli ve cok verimli diyorlar. Eken arkadaşlar varsa bilgi paylaşımı yaparsa sevinrim. Anlatıldığı gibimi aceba fransiz tohum
Yok kardeş bu 1. Sinif ekmeklikhemşerim makarnalık mı bu tohum ?
Bende bu sene ilk defa tavsiye üzerine ektim. Evet çıkışı cok kötü duruyor. Bu bugdayin cinsi boyleymis sonradan cok iyi oluyormus. Dediginiz gibi tarlanin yanina gitmeye insanin cani istemiyor. Inşallah pisman olmayiz. Benim arkadasim ekmisti kiracta 650 kg ortalama verim aldi. Sonu cok iyi oluyor diyorbende ektim busene ama pişman oldum cok zayıf duruyor zaten kısa boylu bir ekin ondanmıdır bilmiyorum ama tarlaya bakınca insanın morali bozuluyor. insallah toparlar.
Benimkinin son hali böyle. Bizim burda hasat 7. Ayin sonuna olur.memleket nere kardeşbende ektim busene ama pişman oldum cok zayıf duruyor zaten kısa boylu bir ekin ondanmıdır bilmiyorum ama tarlaya bakınca insanın morali bozuluyor. insallah toparlar.
Benimkinin son hali böyle. Bizim burda hasat 7. Ayin sonuna olur.memleket nere kardeş
Bende bu sene ilk defa tavsiye üzerine ektim. Evet çıkışı cok kötü duruyor. Bu bugdayin cinsi boyleymis sonradan cok iyi oluyormus. Dediginiz gibi tarlanin yanina gitmeye insanin cani istemiyor. Inşallah pisman olmayiz. Benim arkadasim ekmisti kiracta 650 kg ortalama verim aldi. Sonu cok iyi oluyor diyor