Fleckvieh vs motofon

Forumda simental montofon karsilastirma basliklari var ama ben özellikle Avusturya Fleckvieh ile montofon farkini merak ediyorum. Bu iki irki birden besleyen var mi? Hangisinin süt verimi daha iyi? Genelde montofonun süt verimi daha iyi deniliyor ama pedigrilere bakilirsa fleckviehin süt verimi daha iyi görünüyor.
Yem tüketimleri nasil?
Dayanikliliklari yani verimli ömürleri nasil?
Besi performansi nasil?
Sonucta hangisi daha avantajli?

• Beğen
Tepkiler: soner2222
Forumda simental montofon karsilastirma basliklari var ama ben özellikle Avusturya Fleckvieh ile montofon farkini merak ediyorum. Bu iki irki birden besleyen var mi? Hangisinin süt verimi daha iyi? Genelde montofonun süt verimi daha iyi deniliyor ama pedigrilere bakilirsa fleckviehin süt verimi daha iyi görünüyor.
Yem tüketimleri nasil?
Dayanikliliklari yani verimli ömürleri nasil?
Besi performansi nasil?
Sonucta hangisi daha avantajli?
merhabalar araştırmalar sonucu brownswiss saf ırk bulduğunuz taktirde montofon yıllık süt olarak daha fazla süt sağlamktadır ve bunu fleckvieh e kıyasla daha az yemle yapmaktadır. Besi yönünden fleckvieh daha iyi fakat hastalık dayanıklılık konusunda montofon yine daha iyi şöyle bir durum var anaç sürü montofon olduğu taktirde buzaklarda besiye gidileceği dönemlerde cinsiyeti belli erkek kolay doğum şarole tohumları atılarak besi buzağıları elde edilmiş olur bu seçenekle montofon avantaj sağlar ayrıca olaki herşey pahalandı artık hayvanları merada besleyeceğim dediğiniz noktada montofon yaylım konusunda sütçüler içinde 1. liği jerseyle paylaşmaktadır.

Holsteinlere brownswis tohum koydurmaya başladım, tek seferde dönüyor, baskın bir ırk.

Resimler ve ekler

• SAVE_20210708_102326.jpg
    SAVE_20210708_102326.jpg
    117.4 KB · Görüntüleme: 33