2 senede bir 4 lu patlatma çekiyorum veya 11li dipkazan ile anız bozuyorum pulluk toprak nemini kaçırdigı ve yakıt zayiatına neden olduğunu düşünüyorum pullugu pancar ve Mısır aycekirdegi yerinde kullanıyorumFendt 939 vario[emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Derin sürümün amacı açıklamalar kısmında yazıyor sizinde fikirlerimiz var ise yorum kısmında bellirtebilirsiniz. Eksiklerimizi tamalayabilirsiniz.
Aleyküm selam ercan abi hayırlı günler
Fikrinizi öğrenmek için soruyorum;
Derin sürmek (pulluk da dahil), alt katmanların nemini kurutup, ürün rekoltesi nin düşmesine neden olmuyor mu?
ARTI...
Derin sürmede; gereksiz yere aşırı yakıt yakmıyor mu? Karlılığı düşürmüyor mu?
En mantıkkısı ve verimliside patlatma galiba nem kayıbına ve altta çıkan ham toprağın 2 yıl boyunca azot toplyana kadar geçen zamanda verim kayıbına neden olmaz.derin dip kazan daha mantıklı geliyor bana toprak yapısını bu şekilde değiştirmek en az 2 yıl yüksek oranda verim kaybı olur bu şekilde derin çevirdiğiniz toprağı hayvan gübresi organik gübrelerle bolca gübrelemek gerek
en mantıklısıda o galiba2 senede bir 4 lu patlatma çekiyorum veya 11li dipkazan ile anız bozuyorum pulluk toprak nemini kaçırdigı ve yakıt zayiatına neden olduğunu düşünüyorum pullugu pancar ve Mısır aycekirdegi yerinde kullanıyorum